- En güzel hediye hurma bahçesinden alınır

Adsense kodları


En güzel hediye hurma bahçesinden alınır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 15 November 2011, 04:31 am GMT +0200
En güzel hediye hurma bahçesinden alınır



Hacılar Türkiye'ye dönüş öncesi hurma alışverişini de Medine'deki hurma bahçelerinden yapıyor

Mekke'deki hac farizalarını yerine getirdikten sonra Medine'ye geçerek Ravza-i Mutahhara'yı ziyaret eden hacılar Türkiye'ye dönüş öncesi hurma alışverişini de Medine'deki hurma bahçelerinden yapıyor. Hacılar arasında yer alan milletvekili, vali ve bürokratlar da aileleriyle hurma alışveriş yaptı.

Türkiye'den hacca giden yaklaşık 100 bin hacının dönüşleri sürüyor. Önce Medine'ye giderek bir süre kaldıktan sonra Mekke'ye geçen yaklaşık 40 bin hacının yanı sıra, hac görevini yerine getirdikten sonra Medine'ye gelen 30 bin hacı, Peygamber Efendimiz'in kabrinin bulunduğu Ravza-i Mutahhara'yı ziyaret ederek Hz. Muhammed (sav) ve ashabını selamlıyor. 10 bin sahabenin defnedildiği Cennet-ül Baki mezarlığı, Uhud savaşının yapıldığı Uhud meydanı ve İslam tarihinde ve Hz. Peygamber'in hayatında önemli yere sahip olan mescitleri ziyaret eden hacılar, alışveriş yaparak dönüş hazırlıklarını da sürdürüyor. Hacıların alışverişlerinde başı hurma çekiyor.

HURMA BAHÇELERİNE SEFER


Hacılar, Medine Hurma Çarşısı'nın yanı sıra kafileler halinde Medine'nin kenar semtlerindeki hurma bahçelerine giderek hurma alışverişi yapıyor. Birçoğu Türk işletmeciler tarafından işletilen hurma bahçelerinde yaklaşık 50 çeşit hurmanın satışı yapılıyor. Alışverişe gelenler arasında Kilis Valisi Yusuf Odabaş ve ailesi de yer alıyor.

HACCA GENÇKEN GELİN


Odabaş, Medine'de satın aldığı hurma paketlerinin üzerine adres olarak Kilis Valiliği yazarken, hac görevini tamamlamış olmaktan mutluluğu dile getirdi. Odabaş, hacca gelmeyi düşünenlerin mutlaka genç yaşta gelmeye çalışmalarını tavsiye etti.

Vekiller, Meclis'e hurma götürüyor

Süleyman Uzunoğlu'nun bahçesini ziyaret edenler arasında Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk'un kafile başkanlığında Ankara'dan 62. Kafile olarak hacca gelen Milletvekilleri ve bürokratlar da vardı. Kilis Valisi Yusuf Odabaş, eşiyle birlikte geldiği Medine'de satın aldığı hurma paketlerinin üzerine adres olarak Kilis Valiliği yazarken, hac görevini tamamlamış olmaktan mutluluğu dile getirdi. Odabaş, hacca gelmeyi düşünenlerin mutlaka genç yaşta gelmeye çalışmalarını tavsiye etti. Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise satın aldığı hurmaları kargo ile Türkiye'ye gönderdi. Hacca eşi ve üniversite öğrencisi oğlu ve kızıyla birlikte gelen Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise ailecek hac yapmanın başka bir mutluluk olduğunu ifade etti. Alpay'ın kızı Rana Alpay, yaşıtlarına mutlaka gelmelerini tavsiye ederken "Burası hayata yeniden başlamak için müthiş bir fırsat" diye konuştu.

OKUMAYA GELDİ EN BÜYÜK BAHÇEYİ ALDI


Bu bahçelerden birinin sahibi olan Süleyman Uzunoğlu Medine'nin en büyük hurma tüccarlarından biri... Öğrenci olarak geldiği Medine'de 14 yılını dolduran, harçlığını kazanmak için başladığı hurma ticaretinde ise bugün yanında 20'ye yakın personel çalıştıracak konuma gelen Uzunoğlu, Türkiye'den gelen hacıların dayanıklılığı ile bilinen mebrum ve sukay hurmalarına rağbet gösterdiğini söylüyor.

Yeni Şafak


SevD@_GüLü
Wed 16 November 2011, 07:05 pm GMT +0200
evet hurma bahçesinden alınan hurma çok güzeldir Allah razı olsun rabbim gitmek isteyipte gidemeyenlerede nasip etsin inşAllah...