- Elbise Giymek

Adsense kodları


Elbise Giymek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Tue 1 November 2011, 04:22 pm GMT +0200
8. Elbise Giymek


17. Ebû Hüreyre (r.a.)'den: Resûlullah (s.a.v.) iki çeşit elbise giyme ile iki çeşit satışı yasakladı. (Bunlar) münabeze ve mülamese yoluyla satışla, iç çamasiri giymeksizin bir entari giyip dizlerini dike­rek oturup avret mahallerinin gözükmesi ve vücudunun bir tarafını kapatıp diğer tarafım açık bırakan elbise giymesidir.»[13]
 
18. Abdullah b. Ömer (r.a.)'den: Babam Ömer b. Hattab mesci­din kapısında satılık ipek kumaştan kaftan görünce:
«—Ya Resûlullah! Bu kaftanı alsan da cuma günleri ve yanı­na elçiler geldiği zaman giysen.» dedi. Resûlullah (s.a.v.)'da:
«—Bunu ancak ahiretten nasibi olmayan giyer» buyur­du. Daha sonra Resûlullah (s.a.v.)'e ipek kaftanlardan gelince, Ömer b. Hattab (r.a.)'e ondan bir kaftan verdi. Hz. Ömer (r.a.)'da:
«— Ya Resûlaîlah! Onu bana rnı verdin? Halbuki sen Uta­rid'in[14] elbisesi hakkında neler söylemiştin» deyince Resûlullah (s.a.v.):
«— Onu sana giyinen için vermedim.» buyurdu.
Hz. Ömer de (r.a.) bu elbiseyi Mekke'deki müşrik kardeşine verdi.[15]
 
19. Enes b. Malik der ki: Ömer b. Hattab (r.a.) Halife iken onu Medine'de gördüm, elbisesinin iki omuzu arasındaki yırtığına bir­birine tutturulmuş üç yama dikmişti.



[13] Buharı, Libas, 77/21.
Münabeze ve mülamese cahiliye devri alış veriş şekillcrindendi. Resûlul­lah (s.a.v.) bu tür alış verişleri yasaklamıştır.
Mülamese: Müşterinin alacağı şeye dürülü olarak veya karanlıkta doku­nunca onu mutlaka alması gerekirdi. Artık malı görünce geri verme hakkı kalmazdı.
Münabeze ise, satılan şeyi satıcı müşterinin üzerine atıyor, bununla müş­teri razı olmasa da satış kesin leşi yordu.
[14] Utarid, Temim oğullan elçisi ile Medine'ye gelip müslüman olmuş biridir ki hadisi şerifin baş tarafında zikredilen ipekli kaftanı mescidin kapısına satmaya getiren kişidir.
[15] Buharı, Cum'a, 11/7; Müslim, Libas, 37/2, no:6; Şeybanî, 870.

sumeyye
Tue 16 September 2014, 02:18 pm GMT +0200
s.a.. , detayli bir konu olmus..Elbise giymek ve alisverisinde uymasi gereken hususlari bildiren bir paylasim..Rabbim c.c razi olsun kardesim.

mevlüdekalınsaz
Tue 16 September 2014, 05:19 pm GMT +0200
Ve aelykumusselam ve rahmetullah..dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler gerçektne..Rabbim razı olsun..Rabbim ilmimizi ziyaade eylesin inşallah..

Rüveyha
Tue 16 September 2014, 08:39 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam..Amin ecmain inşaAllah..Rabbim razı olsun..İnşaAllah bu konu da çok dikkat etmek gerekir..Rabbim ilmimizi artırsın inşaAllah.

ehlidunya
Tue 16 September 2014, 08:54 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İslam alışverişe de hakkı hakikati getirmiş öyleki insanlar ne aldığını görmeden karanlıkta alışveriş yaparmış

islam görerek ne aldığını bilerek alışveriş yapmayı sağlamış allah bizleri dini islami mübinin yolundan ayırmasın allah razı olsun...

cerendemir
Tue 16 September 2014, 09:43 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim onun bizden istediği gibi giyinen kulların dan ,takva sahibi olan kişilerden eylesin bizleri inşallah.