- Ekrandaki uyarı işe yaradı çocuklar artık erken uyuyor

Adsense kodları


Ekrandaki uyarı işe yaradı çocuklar artık erken uyuyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 31 July 2011, 04:12 pm GMT +0200
Ekrandaki uyarı işe yaradı çocuklar artık erken uyuyor

80'li yıllarda Adile Naşit'in 'Kuzucuklarım' diye seslenerek çocukları uyumaya çağırdığı programdan esinlenerek hazırlanan, 'İyi Uykular Çocuklar Projesi' tuttu.

Her akşam 21.30'da ekrana gelen uyarıları dikkate alan anne ve babalarının yönlendirmesiyle çocuklar artık yatağın yolunu tutuyor. Kırıkkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selda Bülbül ve Yrd. Doç. Dr. Fatma Elibol, RTÜK ve Televizyon Yayıncıları Derneği'nin (TVYD) işbirliğiyle hazırlanan projeyi, araştırma konusu yaptı. Araştırma, Kırıkkale il merkezinden rastgele örnekleme yöntemiyle seçilen 500 çocuk üzerinde gerçekleştirildi. Projede ilkokulların 2., 3., 4. ve 5'inci sınıfına devam eden öğrencilere Nisan-Haziran 2011 döneminde anket uygulandı. Yrd. Doç. Dr. Fatma Elibol, "Çocuklara önce anketi nasıl cevaplandıracakları anlatıldı ve daha sonra uygulamaya geçildi. Araştırma sonunda öğrencilerin yaklaşık yüzde 95'inin 21.30'da ekrana gelen 'Tele' karakterini tanıdıkları ve sloganları hatırladığı görüldü. Çocukların çoğu 'Tele' karakteri çıktığında hemen yattığını ifade etti." dedi.

RTÜK, TVYD ve ulusal televizyon kuruluşlarının ortaklığı ile oluşturulan 'İyi Uykular Çocuklar' Projesi, okulöncesi, ilköğretim çocuklarına erken yatma alışkanlığı kazandırılmasını, duyarlılıklarının artırılmasını, çocukların geç saatlerdeki televizyon yayınlarının muhtemel zararlı etkilerinden korunmasını amaçlıyor. Proje, akşamları saat 21.30'dan itibaren çocukların uyku saatinin geldiğini hatırlatan canlandırmaların (çizgi animasyon), tüm ulusal televizyon kanallarında yayınlanmasını kapsıyor. 'Tele' karakterinin oynadığı, birbirinden farklı üç canlandırmada, çocuklara, 'İyi Uykular Çocuklar', 'Haydi Çocuklar Uykuya' ve 'Bugünlük Televizyon Yeter, Bütün Çocuklara İyi Geceler' mesajları veriliyor