- Ekmek nimettir israf etmeyelim kampanyası

Adsense kodları


Ekmek nimettir israf etmeyelim kampanyası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 7 March 2012, 04:58 pm GMT +0200
Ekmek nimettir, israf etmeyelim' kampanyası

Türkiye'de günlük 5 milyon ekmek çöpe atılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı israfı önlemek için harekete geçti.

Bakan Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ekmek israfını önlemek amacıyla çalışma yaptığını açıkladı. Ofisin ihtiyacı olduğu kadar alınmasına yönelik kampanya hazırlığı yaptığını belirten Eker, "Ekmek mübarek dedik, ekmek nimet dedik, bu nimetin yeri çöplük değildir. Öpüp başımıza koyup, bir duvarın üstüne bıraktığımız, aman buna kimse basmasın diye içimizin titrediği mübarek ekmeği israf etmemeliyiz. İhtiyacımız kadar almalı, ihtiyaç kadar tüketmeliyiz. Ekmekte israfı önlemeye dönük bir kampanyayı etkin bir şekilde yürütmemiz lazım." dedi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu verilerine göre Türkiye'de günlük üretilen 82 milyon ekmeğin, 77 milyon adeti tüketilirken, günlük 5 milyon ekmek israf ediliyor. Üretim aşamasında 1,5 milyon ekmek zayi olurken, Türkiye'de bir yılda israf edilen ekmek ortalama 450 bin ton buğdaya karşılık geliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın çok sayıda kurum ve kuruluşla ortaklaşa düzenlediği "Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma" sempozyumu dün Başkent'te yapıldı. Bakan Eker, tam buğday ekmeğinin yaygınlaştırılmasını teşvik ettiklerini bildirdi. Eker, tebliğe göre, ekmek satışı yapılan her yerde, mutlaka tam buğday ekmeğinin de bulundurulması mecburiyeti getirdiklerini, tüketicinin gözü önüne buğday ekmeğinin de konulacağını söyledi. Öte yandan Bakan Eker destekleme ödemeleri kapsamında 1,9 milyar liranın önceki akşam itibarıyla çiftçilerin hesabına yatırıldığını açıkladı. 25 Mart'ta 1 milyar 60 milyon lira daha çiftçilerin hesabına geçecek. Böylelikle yaklaşık 3 milyar lira bu ay içinde çiftçilerin hesabına yatmış olacak.

 

sumeyye
Wed 7 March 2012, 05:24 pm GMT +0200
Maşaallah , güzel düşünülmüş...Israf etmemek için özen göstermeliyiz..