- Eğitimde sosyal açılıma ihtiyaç var

Adsense kodları


Eğitimde sosyal açılıma ihtiyaç var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 27 June 2012, 01:42 pm GMT +0200
Eğitimde, sosyal açılıma ihtiyaç var    
   
DESAM Gençlik Komisyonu üyesi gençlerle birlikte zihinsel engelli çocuklar okulunu ziyaret eden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, YÖK ve Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Üniversite ve lise gençliği başta olmak üzere, ilköğretim öğrencilerinin de sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi için, bu tür kurumlara ziyaretlerinin sağlanması gerekir” dedi.
 
 Ankara Zihinsel Engelliler Özel Eğitim Okulunu ziyaretinde engelli çocuklarla oyun oynayan ve ailelerin dertlerini dinleyerek sohbet eden Gürkan Avcı, hükümetin engelli çocuklara olan sıcak ilgisini arttırarak devam ettirmesi gerektiğini söyledi. Avcı, “Gençler, bu ziyaret ile güzel ve mutlu bir gün geçirmiş oldu. Bu ziyaretin kendilerine tam bir terapi gibi geldiğini söylediler. Bazı ülkelerde örnekleri olduğu gibi Türkiye’de de üniversite, ortaöğretim ve ilköğretim öğrencilerinin engelli okullarını, hapishaneleri, huzur evlerini, hastaneleri ziyaret etmeleri hatta proaktif görevler üstlenmelerini sağlayacak bir müfredat değişikliğine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu durum çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal sorumluluk bilinçlerinin oluşmasına, sosyal, duygusal ve etik gelişimlerinin artmasına katkıda bulunacaktır” dedi.
 
ÇOCUKLARIN GELİŞİMLERİ İÇİN  BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK
 
EĞİTİM sisteminin etik değerleri içtenlikle paylaşarak, yeni insanları ve yeni dünyaları tanıyarak, dezavantajlı kesimlerle ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmesi gerektiğini, böyle bir eğitim sistemi sayesinde gençlerin deneyim zenginliği kazanacağını, geleceğe güvenle bakabileceğini, barış dolu empatik bir toplum haline gelebileceğini kaydeden Gürkan Avcı, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi okul dediğimiz, ama sistem anarşisinin yaşam hapishanesine çevirdiği kafeslere hapsediyoruz. Gün boyunca tabiattan, yaşam neşesinden ve çevreden izole ederek okullara, sınıflara tıkıyor ve şeklini ilk defa gördüğü sıra denen nesnelere oturtuyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyalleşmeye, hayatı anlamaya ve tanımaya, düşünmeye, yaşamı sorgulamaya, hesap sormaya başladıkları çağlarda hastane, hapishane, huzurevi ve engelliler okulu gibi yerleri ziyaret etmeleri gelişimleri için büyük faydalar sağlayacaktır” diye konuştu.
 
RECEP GÖREN