- Eğitimde engeller aşılıyor

Adsense kodları


Eğitimde engeller aşılıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 23 April 2012, 01:16 pm GMT +0200
Eğitimde engeller aşılıyor: 3 yılda 2 bin özel eğitim sınıfı açıldı

Engelli bireylerin eğitimi için başlatılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesi ile, Türkiye genelinde eğitime kazandırılan engelli öğrenci sayısında artış sağlandı.

Kampanyanın başladığı 2009 yılından Mart 2012'ye kadar, Türkiye genelinde 63 özel eğitim okulu ve 2 bin 242 özel eğitim sınıfı açıldı. Engellilerin eğitime katılmalarını sağlamak amacıyla yaklaşık 63 bin engelli ailesi ziyaret edildi, 150 bin olan eğitim gören engelli sayısı 370 bine ulaştı. Üç yıllık kampanya sürecinde, eğitim gören engelli sayısı yüzde 144 oranında arttı. Üç yılda başarılı sonuçlara ulaşılan kampanyanın uluslararası nitelik kazanması için de çalışmalara başlandığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin sağladığı kazanımlar 24 Nisan Salı günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak programda kutlanacak. Programa, aralarında Necati Şaşmaz, Oktay Kaynarca, Ajda Pekkan, İkbal Gürpınar, Zekai Tunca, Zara ve Erol Evgin'in de yer aldığı onlarca sanatçı ve oyuncu katılarak engelli çocuklarla aynı sahneyi paylaşacak. 2009 yılında başlatılan projenin 3 yılı ve ilk gününden bugüne gerçekleşen çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağı toplantıda, 81 il arasında başarılı çalışmalara imza atan 16 ilin valisine, Hayrünnisa Gül tarafından madalya verilecek. Toplantıya, il temsilcileri, duyarlılık göstererek çocuklarını okula gönderen aileler, kampanyaya destek veren birçok sanatçı, yazar ve sporcu ile eğitim hayatıyla buluşan engelli öğrencilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin davetli katılacak.

Kampanya, 8 buçuk milyon engellinin yaşadığı Türkiye'de 'eğitim almayan engelli kalmasın' düşüncesiyle, engelli bireylerin öncelikli problemi olan eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla başlatılmıştı.

zaman

buzdağı
Tue 8 May 2012, 02:49 pm GMT +0200
maşallah nek adar güzel bir paylaşım olmuş

SevD@_GüLü
Tue 8 May 2012, 03:14 pm GMT +0200
çok güzel konu paylaşmışsınız Allah razı olsun...