- Eğer puanınız YÖKe bildirilmediyse

Adsense kodları


Eğer puanınız YÖKe bildirilmediyse

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 19 September 2011, 10:47 am GMT +0200
Eğer puanınız YÖK'e bildirilmediyse...



2001 yılında kapatılan ilahiyat meslek yüksekokulu öğrencileri, ön lisans başarı puanları YÖK'e bildirilmeyince mağdur oldu.


ÖSYM önlisans başarı puanı 73 olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Meslek Yüksekokulu mezunu Zennur Tekbaş daüniversitehayalleri suya düşen onlarca öğrenciden biri.

Başarı puanı YÖK'e bildirilmediği için notu 50 olarak hesaplanan Tekbaş, "Sınava bu yıl ikinci defa girdim fakat 1 puanla kaçırdım. İlgili yerlere şikâyette bulunmama rağmen sonuç alamadım.YÖKve diğer sorumluları mahkemeye vereceğim." dedi.

Durumu bir arkadaşının uyarısıyla öğrendiğini belirten genç kız, çoğu öğrencinin de haksızlığa uğradığını bilmediğini söyledi. Sınavdan 2010 yılında 240, bu yıl da 245 aldığını kaydeden Tekbaş, başarı notu 23 puan eksik hesaplanmasaydı bir üniversiteye girebileceğini anlattı. DEÜ yetkilileri de, "Bizden önceki dönemde olan bir konu. ÖSYM'ye bildirdik ama işletmedik." dedi.

ÖSYM yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı: "İlk sınav 2000'de yapıldı. Bu dönemden öncekiler için bir puan hesaplama yöntemi belirlendi. Ancak daha sonrası için öğrencinin kendisiyle muhatap oluyoruz, puanını ondan öğreniyoruz. Belirlenenler dışında bir şey yapamayız."

ZAMAN