- Efendimiz, ümmetine çok düşkündü

Adsense kodları


Efendimiz, ümmetine çok düşkündü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 9 August 2011, 11:24 pm GMT +0200
Efendimiz, ümmetine çok düşkündü
 
 Şefkat Peygamberi (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz kadar ümmetine "düşkün" bir başkasını göstermek mümkün değildir.Bu hakikati ifade sadedinde Kur'an-ı Kerim'de, "Size kendi aranızdan öyle bir Peygamber geldi ki zahmete uğramanız ona çok ağır gelir. Kalbi sizin için titrer, mü'minlere karşı pek şefkatli ve merhametlidir." (Tevbe, 9/128) denilmektedir. Rahmet Peygamberi'nin (aleyhissalâtü vesselâm) ümmet-i Muhammed'e karşı alâkası fevkalâde ve had safhadadır


saniyenur
Tue 9 August 2011, 11:45 pm GMT +0200
Efendimiz sabır, merhamet, sevgi abidesi. Hangimiz kendisine taş atana gül atabilir, hangimiz sayısız işkence karşısında Allah,istersen onları yok ederim dediği halde Rabbim, onlara merhemet et onlar bilmiyorlar diyebilir. Hangimiz bütün çabalarına rağmen bir türlü İslamı kabul etmeyen müşriklere karşı müslüman olmuyorlar diye göz yaşı döküp acı çekebilir. Hangimiz hangimzi.......Bu böyle uzayıp gider.

Rabbimizin Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım demesi boşa değil. Efendimiz baş tacımız.Rabbim sünnete sımsıkı bağlananlardan eylesin bizleri ve şefaatindan mahrum etmesin inş.

Efendimiz kokan bu paylaşım için Rabbim razı olsun.