- Ebu Katade´nin Seriyyesi

Adsense kodları


Ebu Katade´nin Seriyyesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Sat 19 December 2009, 10:00 pm GMT +0200
Ebu Katade´nin Seriyyesi


Yine hicri 8. senenin şaban ayında Resulullah (sav) efendi miz, 15 kişilik bir kuvvetin başında Ebu Katadeel-Ensari´yi Ga-tafan taraflarına gönderdi.

Gatafanlılar, hendek gazvesinde Kureyşlilere yardım eden ve İslama karşı sert bir tavır takınan bir kabileydi. Hayber sa vaşında da Yahudilere yardım etmek istemişlerdi. Mu´te sava şında Bizans ordusuna yardım edenler arasında Gatafanlılar da vardı. Ebu Katade, az sayıdaki mücahidlerle birlikte bu ka bilenin üzerine gitti. Peygamber (sav) efendimiz onları ansızın bastırmalarını emretmişti. Bu sebeple Ebu Katade ve seriyyesi geceleyin yürüyor, gündüzleri gizleniyorlardı. Nihayet onlarla karşılaştılar ve Gatafanlılardan büyük bir topluluğun üzerine saldırıp onları kuşatma altına aldılar. Şiddetli bir çarpışmadan sonra bir kısmını öldürüp davar ve koyunlarını önlerine katıp Medine-i Münevvereye 15 gece sonra döndüler. Şüphesiz ki, bu .seriyyenin amacı, Arap yarımadasını dolaşmak ve gidilen her yerde İslama davet etmekti. Yoksa savaşmak için gitmemişler di. Aksine uzak ve yakın yöreleri tanımak, insanların zorla de ğil, gönüllü olarak İslama girmeleri gerektiğini duyurmayı amaçlamışlardı.

Bundan sonra Peygamber (s.a.v.) efendimiz Ramazan ayında Medine´ye 36 millik mesafede bulunan Ahtem mevkiine Ebu Katade el-Ensari´yi gönderdi. Maksadı Kureyşlilerin dikkatleri ni başka tarafa çevirmekti. Çünkü bundan bir kaç gece sonra peygamber efendimiz Mekke-i Mükerreme´yi fethetmek üzere yola çıkacaktı. Bu seriyye Ramazan-ı şerifin onikinci gecesinde Ahtem taraflarına gitmişti.