- Ebru ve tezhib ile karakter geliştirme projesi

Adsense kodları


Ebru ve tezhib ile karakter geliştirme projesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Fri 16 September 2011, 01:32 am GMT +0200
Ebru ve tezhib ile karakter geliştirme projesi



Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere karakter gelişimlerini sağlayacak beceriler kazandırmayı hedefliyor


İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere karakter gelişimlerini sağlayacak beceriler kazandırmayı hedefliyor.

İlköğretim ve lisede öğrenciler serbest etkinlik saatlerinde geleneksel Türk el sanatlarını öğrenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılacak sanat faaliyetleri ile öğrencilerin geçmişten gelen sanatsal ve estetik değerleri günümüze taşıması hedefleniyor.

Nakkaş, ebru, çini, halı, kilim, kalemkar, tezhip, hat gibi derslerin verileceği kurslar sayesinde unutulmaya yüz tutmuş sanatlara da ilgi artırılacak. Proje kapsamında sanatçılar okullara davet edilecek, görsel sanatlar öğretmenleri bu konulara yıllık planda yer verecek, okullarda atölyeler kurulacak, konuyla ilgili müzeler gezilecek. Daha sonra bu etkinlikleri beceriye ve uygulamaya aktarmak için çeşitli etkinlik ve kurslarla eğitim verilecek. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız "Şiddet vurgusunu geri planda tutarak adını koymadan okullarda daha fazla spor ve sanat projeleri üreteceğiz. Etkinliklerimiz zararlı alışkanlıkları azaltmaya hizmet edecek." dedi.

Zaman

sümeyra
Sat 17 September 2011, 07:36 am GMT +0200


     Ahhh Ah..Şimdi lisede öğrenci olmak vardı..Yeni nesil bazı yönlerden çok şanslı..Kıymetini bilirler,inşaallah..

mavi derinlik
Sat 17 September 2011, 12:14 pm GMT +0200
   Evet Sümeyra Hocam katılıyorum İnşaallah kıymet bilirler.. Ruhu besleyen sanat dalları bunlar.. Manevi kuvveliliği ile çok bambaşkalaştırabilir, ciddi anlamda samimiyetle meşgul olanları...