- Eba Giriş (2016) - TEOG 2. dönem soru ve cevapları sorgulama

Adsense kodları


Eba Giriş (2016) - TEOG 2. dönem soru ve cevapları sorgulama

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Thu 28 April 2016, 03:07 pm GMT +0200
Eba Giriş (2016) - TEOG 2. dönem soru ve cevapları sorgulama

Eba giriş nasıl yapılır? 27 - 28 Nisan 2016 TEOG 2. dönem sınav soru ve cevapları açıklandı mı? ne zaman? TEOG soruları ve cevap anahtarı nasıl ve nereden öğrenilir?

Eba giriş ekranı üzerinden TEOG 2. dömem soruları ve cevap anahtarı açıklanıyor. 2. oturumu bugün gerçekleşecek TEOG sınavından sonra sorular  EBA üzerinden açıklancak. Açılımı Eğitim Bilişim Ağı anlamına gelen EBA, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi olarak kullanılan sosyal bir eğitim platformudur. Öğretmen ve öğrenciler tarafından etkin olarak kullanılan platformun amacı, evde, okulda ve ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarının kullanılarak etkili materyal kullanılanımı destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynağın yayınlanması yanı sıra öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri bu sistem üzerinden sunma imkânı sahipler. Peki Eba Giriş nasıl yapılır? Öğretmen ve öğrencinin eğitim dönemi içerisinde pek çok ihtiyacını karşılacak olan EBA'ya giriş yapmak için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli. Eba öğrenci giriş, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin girmiş oldukları sınavların soru ve cevaplarını da bu platform üzerinden görebilme özelliğin sağlamaktadır. Ortaöğretim 8. Sınıf öğrencilerinin girmiş oldukları sınavda bunlardan birisi. Yeni uygulama ile TEOG 2. Dönem soru ve cevapları da Eba üzerinden erişilebilecek. Teog soruları ne zaman açıklanacak? 27-28 Nisan tarihinde yapılan 8. sınıflar 2.Dönem Merkezi Ortak Sınav Soru ve Cevapları ile Videolu Soru Çözümleri 28 Nisan Perşembe Günü Saat 13.00'ten itibaren EBA üzerinden erişilebilcek. Eba Teog soru ve cevapları öğrenme linkini haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

EBA TEOG SORULARI eba.gov.tr'DEN AÇIKLANACAK!

TEOG soruları ve cevapları bu yıl MEB'in resmi sitesi eba.gov.tr üzerinden açıkalancak. Öğrenciler, TEOG soru ve cevaplarını öğrenmek için, EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor.


EBA GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN!
http://www.eba.gov.tr/

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR, EBA ŞİFRESİ ALMA!

TEOG sorularının ve cevaplarının açıklanacağı eba.gov.tr'ye giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtı olarak. Arama çubuğuna eba.gov.tr adresini girdikten sonra karşıklarına çıkan ana sayfasıdan istedikleri bilgilere ulaşabilecekler.Eba şifresi okul tarafından ya da ilgili öğretmen tarafından oluşturulduktan sonra, Eba girişi yapmak için, http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp giriş yapılarak kullanıcı adı ve şifre girilerek işlem yapalbilmektedir.

ORTAK SINAVLARDA YAPILAN YANLIŞLAR NET SAYISINI ETKİLİYOR MU?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak olup TEOG sonuç değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

TEOG SINAVI TÜM MERKEZLERDE AYNI ANDA GERÇEKLEŞECEK

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar 2. Dönem 27-28 Nisan'da gerçekleşecek. Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde iki gün uygulanacak oturum için 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde aynı anda gerçekleşecek. 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİSİ OLAN VELİLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Velilere de büyük sorumluluk düşüyor. Sınava girecek öğrencilerine sabah ilgi gösterip moral vermeleri gerekiyor. Veliler özellikle sınav öncesinde öğrencilerini kaygılandıracak her türlü hareketten kaçınmalılar. Netice itibari ile bu bir sınav.

SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN MAZERET SINAVI YAPILACAK

Bu sene yapılacak TEOG sınavında geçen yıllara nazaran hiçbir değişiklik olmayacak, her şey aynı. Ayrıca bu sınava herhangi bir sebepten dolayı giremeyen öğrenciler için de 14-15 Mayıs tarihlerinde bir mazeret sınavı yapılacak. Tüm bu sınav maratonunun ardından da haziran ayının ortalarında karne ve TEOG sınavlarından gelecek puanla birlikte de öğrenciler tercihlerini yapabilecekler.

TEOG 2. DÖNEM SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

TEOG Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her 2 gün yapılacak oturum için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

TEOG 2. DÖNEM SINAVININ 1. OTURUMU GERÇEKLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ve yarın da devam edecek ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştiriliyor.

3 ÖĞRENCİ HASTANEDE SINAV OLDU

Öğrenciler, bugünkü birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi. Sınavda oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C ve D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir dersin test süresi 40 dakika oldu. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı. Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrencinin hastanede, 179 öğrencinin evde, 10 bin 884 öğrencinin de tek kişilik sınıfta sınava alınması planlandı.

28 NiSAN PERŞEMBE TEOG SINAVINDA HANGİ DERSLER OLACAK

Öğrenciler yarınki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecekler. Yarın yapılacak İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci ve İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak.

EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ ALMA

EBA modülüne giriş yapmak isteyen öğretmenlerin EBA şifresi oluşturması gerekmektedir. Bunun için EBA şifresi almak isteyen öğretmenler öncelikle http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesinden ‘MEBBİS Girişi’ kısmına tıklayarak Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girmelidir. MEBBİS sistemine giriş yapan öğretmenlerin karşısına ‘EBA Şifre Oluşturma Ekranı’ gelecektir. Öğretmenler bu ekrandan şifre oluşturarak EBA’ya giriş yapabilirler.

BILL GATES NOTLARI DA EBA’DA

Bilişim dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in eğitim, bilim ve yaşamla alakalı aldığı tüm notlar artık EBA modülünde yer alıyor. MEB tarafından oluşturulan “Gatesnotes" blogunda, Bill Gates'in kendi özel notları bulunmakta. Bill Gates'in notlarına ait videolar ise http://www.eba.gov.tr/video/gatesnotes web sitesinden izlenebilecek.

EBA HİZMETLERİ

        Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak,
        Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak,
        İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza cevap vermek,
        Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak,
        Zengin ve gittikçe büyüyen arşiviyle derslere katkı sağlamak,
        Bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek,
        Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamak,
        Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak,

EBA NEDİR - NE İŞE YARAR - AMACI NE?

EBA, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir hizmeti olan eğitim bilişim ağı Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenler ve öğrenciler için geliştirilmiş olan bir sistemdir. EBA kurs sistemi ise, daha çok öğrenciler için geliştirilmiş bir sistemdir. Öğrencilerin daha iyi bir eğitim sistemi içerisine girmesi için yapılan bir olan eba, MEB internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. İnternet üzerinden online olarak bir çok hizmet sunan sistemdir. Bu sistem daha çok öğrencileri desteklemek amacı ile hizmete sunulmuş olup, öğrencilerin internet üzerinden kurs almalarını, internet üzerinden eğitim almalarını sağlamayı amaçlamaktadır. EBA sistemi çevrimiçi kullanılan bir hizmet olan EBA sistemi üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için de hizmet vermektedir. EBA sisteminin sağladığı en büyük yararlardan birisi de öğrencilerin kaçırdıkları dersleri tekrar videolu bir şekilde o dersi alma imkana sahip olmalarıdır. Öğretmenlerin vermiş oldukları dersin içeriğini EBA sistemine yüklemesiyle öğrenciler herhangi bir dersin tekrarını ya da kaçırdıkları bir dersin anlatımını bu sistem sayesinde kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

Ajanshaber