- Ebû Cehil Tavrı

Adsense kodları


Ebû Cehil Tavrı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 10 July 2010, 05:41 pm GMT +0200
Ebû Cehil Tavrı

Allah Teâlâ’nın elçisi olan Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem), Kur’ân-ı Kerim’de belirtildiği gibi Allah’ın muhafazası altında idi. Gerçi bütün insanlar Allah’ın korumasındadırlar, ama burada bahsettiğimiz peygamberlik görevi esnasındaki korumadır. Konuyla ilgili pek çok örnekten biri de İslâm’ın ve Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) en büyük düşmanı olan Ebû Cehil’in bir teşebbüsüdür:

Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), Kâbe’de namaz kıldığı zamanlarda, kâfirler bunu fırsat bilip O’nu rahatsız ederlerdi. Bir defasında Ebû Cehil bir saldırı plânladı. Müslümanlara “Muhammed hâlâ yüzünü toprağa sürtüyor mu?” dedi. Yüzünü toprağa sürtmek dediği namaz kılmaktı. Allah’ın önünde eğilmeyi aşağılık bir şey sayıyor, alay ediyordu. Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) namaza devam ettiği söylenince “Lât ve Uzza’ya yemin ederim ki O’nu, böyle görürsem boynuna basacağım, yüzünü toprağa gömeceğim” dedi.

Bir süre sonra Resûlullah’ı (sallallâhu aleyhi ve sellem) namaz kılarken buldu. Secdede iken boynuna basmak için yanına gitti. Fakat birdenbire elleriyle bir şeylerden korunuyor gibi yapıp Resûlullah Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) yanından uzaklaştı. Ona ne olduğunu soranlara Ebû Cehil şöyle cevap verdi. “Muhammed ile benim aramda ateş hendeği, korkunç bir şey ve kanatlar vardı.”

Bu olayda dikkat çeken bir husus da Ebû Cehil’in insan haklarına saygısızlığıdır. Kendisinin birçok tanrısı vardı ve bunlar kendi elleriyle yaptıkları heykellerdi. Bu putlara uğramadan yolculuğa bile çıkmazlardı. Onlara saygı gösterirlerdi. Nitekim Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) boynuna basacağına yemin ederken put tanrılarından Lât ve Uzza’ya yemin etmişti. Ama Ebû Cehil’e göre Hz. Muhammed’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) bir başka tanrıya inanmaya ve ibadet etmeye hakkı yoktu. Ya onlar gibi putlara tapacaktı ya da böyle eziyet görecekti. Fakat işler Ebû Cehil’in dediği gibi olmadı. Allah’ın elçisi olan Hz. Muhammed’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) dediği gibi oldu ve olmakta.

kardelen7d
Fri 18 April 2014, 08:33 pm GMT +0200
bence o dönemdeki  islamiyeti seçmeyen insanlar çok cahil .Bu kadar olayın üzerine hala ALLAH a itaat etmiyorlar.

aysegul999
Sat 2 May 2015, 09:39 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah , Allah zalime fırsat vermedi , vermeyecek inşallah.

ceren
Wed 16 September 2015, 07:21 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri ve İslamiyet'i Ebu Cehillerden korusun,Herkesi hidayet etsin inşallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

Sevgi.
Wed 18 April 2018, 06:20 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm
Rabbim islamiyeti Ebû cehillerden korusun inşaAllah

Bilal2009
Wed 18 April 2018, 04:15 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri İslam yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun