- Dünya hayatında o müminlere müjdeler vardır

Adsense kodları


Dünya hayatında o müminlere müjdeler vardır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 10 November 2011, 01:12 pm GMT +0200
bölüm: 3

Dünya hayatında o müminlere müjdeler vardır

2273- Âta b. Yesâr (r.a.); Mısırlı bir adamın şöyle söylediğini rivâyet etmektedir: “Ebû’d Derdâ’ya “Dünya hayatında onlara müjdeler vardır. (Yunus: 64) ayetinin manasını sordum dedi ki: Rasûlullah (s.a.v.)’e sorduğum günden beri bunu bana senden başka sadece bir kişi sormuştu. Rasûlullah (s.a.v.)’e sormuştum o da şöyle demişti: Bu ayeti bana indirildiği günden beri senden başkası sormadı, “O Müslümanın gördüğü veya müslümana görülen iyi görülen iyi rüyadır.” (Muvatta, Rüya: 1)

 Tirmizî: Bu konuda Ubâde b. Sâmit’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmizî: Bu hadis hasendir.

2274- Ebû Saîd (r.a.)’den rivâyete göre, Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Rüyaların en doğrusu seher vakitlerinde görülen rüyalardır.” (Dârimî, Rüya: 8)

2275- Ubâde b. Sâmit (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.)’e dünya hayatında onlar için müjdeler vardır. (Yunus: 64) ayetini sordum. Buyurdu ki: “O müjde; Müminin gördüğü veya ona görünen iyi rüyadır.” (Buhârî, Ta’bir: 5; Dârimî, Rüya: 1)

Harb kendi rivâyetinde: Yahya b. ebî Kesîr bize anlattı demektedir.

Tirmizî: Bu hadis hasendir.

Alican 7-B
Tue 17 May 2016, 09:11 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Dünya hayatında o müminlere müjdeler vardır. Ayetinde müminin göreceği veya müslümana görülen iyi rüyadır. Bizler de güzel rüyalar görürüz inşallah. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Hazine Şahin 7D
Tue 17 May 2016, 09:31 pm GMT +0200
Paylaşom için Allah razi olsin