- Dünya Hayatı

Adsense kodları


Dünya Hayatı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Fri 23 July 2010, 02:14 pm GMT +0200
Dünya Hayatı

Dünya vefalı değildir

İsa ‘aleyhisselamın’ bir mucizesi varmış Bir yerden geçerken, eğer o yerin altında hazine varsa, yer yarılıyor ve hazine ortaya çıkıyormuş Yine böyle havarilerle beraber giderken, yer yarılmış, mücevherler ortaya çıkmış Havarilerine, hadi gidelim, demiş Efendim, biraz burada kalsak demişler Peki, siz burada kalın, beni bekleyin Ben size hakiki hazineyi bulacağım, demiş

Çok ihtiyar bir ninenin evine gelmiş Aslan gibi delikanlı bir torunu varmış Delikanlı, bir derdin var mı, diye sormuş Ah, ah! Benim derdim var; ama çözecek kimsem yok, demiş Sen hele bir söyle bakalım, deyince, delikanlı, birgün diken topluyordum Bu, babam vefat ettikten sonra kalan bir meslek Padişah geçiyordu Padişahın bir kızı vardı Kızın gözü, gözüme takıldı Ben yanıyorum, demiş Bu halinle padişaha git, senin halini anladım Git, padişahtan kızı iste, demiş Genç, saraya gitsem kapıdan bile sokmazlar, demiş Kendin gidersen sokmazlar; ama biz gönderirsek girersin Fark burada Sen gidersen, kapıda döverler Ama birisi gönderiyorsa, padişaha iletirler, demiş Kapıya gitmiş, padişahı göreceğim, demiş Emrin olur, demişler Neden? Çünki gönderildi Padişaha kadar çıkmış, kızını istemeye geldim, demiş Padişah, kızımı sana vermem için bana bir tabak mücevher getirmen lazım, deyince, emrin olur, demiş İsa ‘aleyhisselam’ da, sana ne derse, gel bana söyle, demiş İsa ‘aleyhisselam’ gence, ne dedi, diye sormuş Bir tabak mücevher istedi, demiş Bir avuç çakıl taşı almış, ya rabbi, sen bu mücevherleri yaratmadan önce, onlar yine taş parçasıydı Sonra mücevher oldu Bu da taş demiş, biiznillah mücevher olmuşlar Genç padişaha gitmiş, buyurun efendim, demiş Padişah şaşırmış, böyle bir tabakla olmaz Beş tabak, demiş Genç, emrin olur demiş, İsa ‘aleyhisselama’ gitmiş, beş tabak dedi, demiş Sonra padişaha götürmüş, padişah bakmış, hepsi mücevher! Seni buraya göndereni getir, nikah kıysın, demiş Genç, İsa ‘aleyhisselama’ gitmiş, nikah dedi, hem de siz yapacakmışsınız, demiş İsa ‘aleyhisselam’ olur buyurmuş, saraya gelmiş, nikah kıyılmış Bir-iki saat sonra bir kalp sancısı, padişah ölmüş Kızından başka da kimsesi yokmuş Halifeler ne yapsak diye toplanmışlar, damadı padişah yapacağız, demişler Söz dinlemek var ya Genç, ben anladım ki, bu dünya kimseye bâki değil Ben, dikencinin oğlu dikenci, iki saat sonra oldum padişah Üç saat sonra, giden yine aynı yere gider Nasıl padişaha kalmadı, bana da kalmayacak Hakiki hazine sizsiniz, demiş; hanımına dönüp, ister gel, ister kal Benimle mi gelirsin, padişahlığa devam mı edersin, demiş O da, göz göze gelmiştik, ben seninle gelirim, demiş

İsa ‘aleyhisselam’ ile havarilerin yanına gelmişler Bir tanesi, anlat ne oldu, demiş Ben dikencinin oğlu dikenciydim, padişahın kızıyla evlendim
huzurpinari

Kevšer
Sat 17 October 2015, 12:11 am GMT +0200
  Esslâmü Aleyküm. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Çok güzel kıssaydı. Dünya malı dünyada kalır diye bir söz vardır..Oyüzden dünya malına düşkün olmamak lâzım herzaman için azı ile yetinmek daha hayırlıdır. Rabbim bizleri hayırlı kullarından olmamızı nasip eylesin inşaAllah.

es-Sabur
Sat 17 October 2015, 01:36 pm GMT +0200
Dünya hayatı böyledir işte bugün başka yarın başka oluverir insan birde bakmışız göçmüşüz ahirete ansızın ne mal ne mülk kurtarır bizi sadece güzel amel kurtarır inşaAllah bizi

melda 6D
Sat 17 October 2015, 02:14 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Mal da yalan , mülk de yalan . Gel biraz da sen oyalan. Bu dünya da misafiriz. Bunu bilip, buna göre yaşayalım. Rabbim dünya gafletine düşenlerden eylemesin.

ceren
Sat 17 October 2015, 02:42 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri dünyasını ahireti için harcayan. Ve ahiretini kazanan,Rabbime layık bir kul olan kullarından eylesin inşallah...

ikranur 7d
Sat 17 October 2015, 07:12 pm GMT +0200
e aleykümüsselam ve rahmetullah ve berekatuh.
dünyadaki herşey yalan. bu bedenimiz bile bizlere emanet. bu dünyada nekadar namaz kılarsak ne kadar ibadet edersek bizler için o kdr iyi . Allah (c.c.) razı olsun.

Bilal2009
Sun 18 October 2015, 04:05 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Bu dünya o kadar kısa ve aldatıcı ki. Rabbim (celle celalühü ) bizleri ahiret azığı toplayanlardan eylesin. Paylaşım için Allah (celle celalühü) razı olsun.

AyşeSungur7-B
Sun 29 November 2015, 10:41 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Dünya malı dünyada kalır. Dünya malına çok fazla önem vermemeliyiz. Asıl ahiret hayatımız için çalışmalıyız.

Allah razı olsun.

hatice öncü 7B
Sat 16 January 2016, 05:14 pm GMT +0200
  Dünya hayatı yalandır gelip geçicidir. Ama bizim bu gelip geçici hayatta yapmamız gereken şeyler var. Allah'ın bize emrettikleri.Yüce Allah bunları yapan dünyasını boş geçirip  cehennem ateşinde yayan kullarından etmesin.

damla6d
Sat 16 January 2016, 05:30 pm GMT +0200
Bismillahirrahmanirrahim..Mal mülk de bir yere kadar..Hadi bir de ahirette desinler malını sevenler. Ahirette mal mülk olmayacak..Bunun farkında olan da çok az insan var..Cenab-ı Hakk bize rahmet eylesin inşAllah..Allah c.c. razı olsun..

rabiayldz
Sat 16 January 2016, 05:52 pm GMT +0200
Dünyada o kadar kötü şeyler oluyor ki. Bazı insanlarda bu kötü işlerin aynısını yapmaya başlıyor. Bu dünyada böyle kötülük yapıyorlar ama diğer dünyada böyle kötü şeyler olmuycak. Cennette çok güzel bir hayat olucak ama cehennemde çok azap çekiceğiz. Allah bizleri affeder inşAllah. (AMİN).

Yağmur Gümüş 8-B
Sat 16 January 2016, 05:58 pm GMT +0200
Bismillah...
Bizler bu hayatta ne kadar mal mülk sahibi olursak olalım, burada sahip olduklarımızı ahirete bizimle beraber yanımızda götüremeyeceğiz. Bu yüzden sahip olduklarımızı çok fazla önemsememeliyiz.
Allah cc. razı olsun.

selinay 7b
Sat 16 January 2016, 06:16 pm GMT +0200
selamun aleykum bu hayatta ne kadar mal mülk sahibi olursak olalım , bu sahip olduğumuz hiçbir şeyi ahirette yanımızda gelemez. çünkü dünya malı dünya da kalır. bizimle ahirette yanımızda gelecek olanlar sadece ilim ve amallerdir . Bu yüzden dünya hayatına pek fazla önem  vermememiz gerekir. dünya hayatın da sadece deger vereceğimiz şeyler Allah'ın bizlere emrettiği emirlere ve yasakklara  uymak, ibadetlerimizi kesintisiz yapmaktır.
Allah razı olsun