- Düğün ziyafeti nasıl ve ne kadar olmalı?

Adsense kodları


Düğün ziyafeti nasıl ve ne kadar olmalı?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 10 November 2011, 05:05 pm GMT +0200
bölüm: 10

Düğün ziyafeti nasıl ve ne kadar olmalı?



1094- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.), Abdurrahman b. Avf’ın üzerinde damat olanların süründükleri sarı bir boya izi gördü ve “ne bu” diye sordu. Bunun üzerine Abdurrhman b. Avf: “Beş dirhem ağırlığındaki altınla, bir kadınla evlendim” dedi. Rasûlullah (s.a.v.): “Allah bu düğünü senin için mübarek eylesin bir koyunla bile olsa düğün ziyafeti ver” buyurdular. (Buhârî, Nikah: 68; Müslim, Nikah: 89)
 Tirmîzî: Bu konuda İbn Mes’ûd, Âişe, Câbir, Züheyr b. Osman’dan da hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: Enes hadisi hasen sahihtir.

Ahmed b. Hanbel diyor ki: Altından bir çekirdek ağırlığı: “Üç dirhem ve üçtebir dirhem ağırlığı kadardır.” İshâk ise: Beş dirhem ve üçtebir dirhem ağırlığı kadardır.

1095- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.): “Huyey kızı Safiyye için kavut ve hurmadan düğün yemeği vermişti.” (İbn Mâce, Nikah: 24)

 Tirmîzî: Bu hadis hasen garibtir.

1096- Muhammed b. Yahya Humeydî vasıtasıyla Sûfyân’dan bu hadisin benzerini bize rivâyet etmiştir. Pek çok kimse bu hadisi Sûfyân b. Uyeyne’den, Zührî ve Enes’den rivâyet edip bu rivâyetlerinde; “Vâil’den babasından veya oğlundan” demiyorlar.

 Tirmîzî: Sûfyân b. Uyeyne bu hadiste hile yapar duruma düşmüştür. Yani bazı rivâyetinde “Vâil ve babasından” demekte bazı rivâyetinde de böyle dememektedir.

1097- İbn Mes’ûd (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle buyurdu: “Düğünde ilk gün verilen yemek gereklidir. İkinci gün verilen yemekler sünnettir, üçüncü gün verilen yemekler ise gösterişten ibarettir. Her kim bu dünyada düğün yemeğinde gösteriş yaparsa Allah’ta ona kıyamet günü gösteriş yapmasına karşılıkta bulunur.” (Tirmîzî rivâyet etmiştir.)

 Tirmîzî: İbn Mes’ûd hadisini merfu olarak sadece Ziyâd b. Abdullah’ın rivâyetinden bilmekteyiz. Ziyâd b. Abdullah’ın da kabul edilmeyecek ve garib rivâyetleri çoktur.

Tirmîzî: Muhammed b. İsmail’den işittim Muhammed b. Ukbe’nin Veki’den şöyle naklettiğini bize haber vermişti: “Ziyâd b. Abdullah saygıdeğer bir kişi olmakla beraber hadis rivâyetinde yalan söylerdi.”

RAMAZAN 7/D
Sat 13 August 2016, 05:11 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Düğün yemeğini ilk gün ve ikinci gün vermek iyidir üçüncü gün gösteriştir .
Kişi Yemekleri neye gücü yetiyorsa ona göre hazırlamalıdır .
ALLAH cc razı olsun

Bilal2009
Sat 13 August 2016, 05:50 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizleri düğünü İslam a göre yapan kullarından eylesin . Rabbim paylaşım için razı olsun .

ceren
Sat 13 August 2016, 05:52 pm GMT +0200
Aleykumselam.Dugun ziyafeti israf yapmadan helal dairede ve herkese duyuracak kadar yapilmalidir.

melda 6D
Sat 13 August 2016, 06:16 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Düğünde yemek vermek iyidir ama israfa kaçılmamalı . Rabbim hayırlı evlilikler versin inşallah.

HALACAHAN
Sat 13 August 2016, 07:19 pm GMT +0200
Mutluluğu paylaşmak için davetlilere ikramda bulunmak sunnettir ..Fakat israftan kacinmamiz gerekir..Yeni evli biri oarak Rabbi herkese bu mutluluğu nasip  etsin ..Rabbim rızası doğrultusunda sağlam temeller üzerine yuva kurmayı nasip  etsin herkese

Mustafa/Samed
Sun 6 November 2016, 04:57 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Paylaşım için Rabbim razı olsun.