- Düğün Şarkılarında Ölçü

Adsense kodları


Düğün Şarkılarında Ölçü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Tue 5 October 2010, 02:27 pm GMT +0200
                                                       Düğün Şarkılarında Ölçü:
 

Şu hususun da bilinmesi gerekir ki, düğünde mubah olan şarkı, bir kötülük içermeyen, Allah'ı zikretmekten alakoymayan ve varit olan rivayetlerde çizilen sınırların dışına taşmayan şarkılardır.

Ibnu Hacer, insanı coşturan ve harekete getiren şarkı hakkında şöyle demektedir. Eğer güftesinde kadınların güzellikleri ve içkiye teşvik gibi haram şeyler varsa, bunun haram olduğu hususunda ihtilaf yoktur.

Daha sonra şöyle devam eder: Aslolan oyun ve eğlenceden uzak durmaktır. Bu nedenle gerek vakti, gerek keyfiyeti açısından naslarda varit olanın dışına çıkmamak gerekir. Ancak böylelikle aslolana muha­lefet azaltılmış olur. Hiç şüphesiz daha iyisini Allah bilir. [388]

yagmur_7-c
Mon 21 March 2016, 07:24 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Günümüzün şarkıları genellikle intikam , içki veya kadın amacıyla yazılıyor....Rabbim her şeyde ölçülü kimselerden etsin inşallah...Rabbim c.c razı olsun inşallah...

melda 6D
Mon 21 March 2016, 07:28 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Çalgılar şarkılar şeytanın eğlencesidir. Güzel şeyler dinleyelim azalarımız hesap verecek unutmayalım !!!

rabiayldz
Mon 21 March 2016, 07:33 pm GMT +0200
Ve aleykümselam ve rahmatululahi ve berakatuh.Rabbim evlenip yuva kurmak isteyenlere hayırlı düğün hayırlı hayat hayırlı yuva nasip etsin.

Allah c.c razı olsun.