- Drone Anadolu TÜBİTAK yarışlarına hazır

Adsense kodları


Drone Anadolu TÜBİTAK yarışlarına hazır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Thu 14 April 2016, 05:42 am GMT +0200
Drone Anadolu TÜBİTAK yarışlarına hazır



Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu "Drone Anadolu" takımının ''Boran'' adı verilen döner kanatlı insansız hava aracı prototipi, TÜBİTAK yarışmasında birincilik için havalanacak.

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin kurduğu "Drone Anadolu" takımının yaklaşık 3 ayda ürettiği ''Boran'' adı verilen döner kanatlı insansız hava aracı prototipi, 21-25 Eylül'de düzenlenecek Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) İnsansız Hava Araçları Yarışları'nda birinci olabilmek için havalanacak.

"Drone Anadolu" takım kaptanı AÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Oktay Kırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada, insansız hava araçlarının özellikle yangın, kaza gibi acil durumlarda yardım amaçlı kullanılabilirliğinin gösterilmesinin amaçlandığını söyledi.

''BORAN'IN 800 GRAM TASIMA KAPASITESI VAR''

Yarışmaya, yurt içi ve dışından 202 başvurunun yapıldığını bildiklerini belirten Kırık, bu yarışlara katılmak için 3 ay önce çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Kırık, "Drone Anadolu" takımının 7 kişiden oluştuğunu anlatarak, "TÜBİTAK yarışları için döner kanatlı bir insansız hava aracı ürettik. Aracımızın 800 gram taşıma kapasitesi var. Yaklaşık yarım saat havada kalabiliyor. Tasarımı ve üretimi tamamen bize ait." dedi.

''Boran'' adını verdikleri insansız hava aracını yarışmaya kadar daha da geliştireceklerini dile getiren Kırık, "Takım olarak hafta sonları da dahil vaktimizi atölyemizde geçiriyoruz. Amacımız eylüldeki yarışlarda birinci olmak." diye konuştu.

Yeni Akit