- Domuz derisinden yapılan herhangi bir şeyi giymek veya kullanmak caiz midir?

Adsense kodları


Domuz derisinden yapılan herhangi bir şeyi giymek veya kullanmak caiz midir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Wed 21 December 2016, 12:18 pm GMT +0200
Domuz derisinden yapılan herhangi bir şeyi giymek veya kullanmak caiz midir?

Domuz derisinden yapılan elbise, ayakkabı vb. giyilmez.Bazı hayvanlar vardır ki, onların etinden, derisinde veya herhangi bir uvzundan istifade mümkün değildir. Şer’i ölçüler içinde öldürülse ve derisi tabaklansa bile yine de kullanılmaz. Çünkü o, necis bir hayvandır. Çünkü domuz “necisü’l-ayn”dir, yâni tamamen pistir.Örneğin, necaset bulaşmış bir mendil düşünelim. Bu mendili yıkamakla temizlemiş oluruz. Ama necasetin kendisi örneğin bevlin veya gaitanın temizlenmesi nasıl olacak. İşte bunlara necisü'l-ayn denilir. Domuz da bunlar gibi olduğundan yıkamakla, tabaklamakla veya dezenfekte etmekle temizlenmez.Domuzun eti, derisi, kemiği hiçbir suretle temizlenmez, temizlik kabul etmez. Bu sebeple domuzun ölüsü şöyle dursun, dirisi bile alınmaz, satılmaz; Insan tabiatı bundan nefret duyar. Etiyle, kemiğiyle, derisiyle pis olan bir mahlûku satmak, pisliği satmak demektir ki, bu da alan ve satan için câiz olmaz. Bu nedenle tabaklansa bile derisi temiz olmaycağından, giymek caiz olmadığı gibi bununla namaz kılmak da caiz değildir.

Selam ve dua ile...

Sorularla İslamiyet

HALACAHAN
Wed 21 December 2016, 02:19 pm GMT +0200
Domuzun kendisi haram oldugu icin ondan yapilan her seyde haramdir

Sevgi.
Wed 21 December 2016, 03:43 pm GMT +0200
Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Domuzun kendisi haram olduğu için her türlüsü haram olur. Mevlam bizleri haram ettiği şeylerden herdaim uzak durmayı nasip etsin inşaAllah. Amin ecmain

Bilal2009
Wed 21 December 2016, 03:48 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam Rabbim bizlere doğru yoldan ayrilmamayi nasip eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

muratb8
Wed 21 December 2016, 03:49 pm GMT +0200
Selamün aleyküm İnsanlar artık hayvanların derisini bıraksa'da çakma deri yapsınlar insanların yaptığı şu an aynı buna benziyor insanı öldürüp onun derisini alıp deri mont yapmaktır.Bu domuz olayıda zaten pis bir hayvan asla onların derisinden,etinden gibi şeylerle uğraşmamalıyız biz müslümanız bunu tekrar ve tekrar hatırlatıyorum.

fatmakaradere 7/B
Wed 21 December 2016, 05:51 pm GMT +0200
çok iğrenç domuz yine de allahın yarattığı varlık fakat bir yandanda lanetlenmiş bir hayvan onun derisini giymemeli etini yememeli beslememeli veya deymemeliyiz paylaşım için teşekkürlr

cihanbag
Wed 21 December 2016, 06:06 pm GMT +0200
dmozon kendii haram olduğu için domuzla ilgili herşey haramdır paylaşndan allah razı olun amin amin .

ceren
Wed 21 December 2016, 06:29 pm GMT +0200
Aleykumselam.Domuz eti haramdir buyuzden domuzdan yapilan her giysiyi giymekde caiz degildir..

ertuğruld7
Wed 21 December 2016, 07:18 pm GMT +0200
Bismillah...
Domuz derisinden yapılan ayakkabı, elbise giyilmesi yasaktır.
Allah cc. razı olsun.