- Doktor, kronik hastasını 'cep'ten de takip edecek

Adsense kodları


Doktor, kronik hastasını 'cep'ten de takip edecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 3 October 2012, 08:20 am GMT +0200
Doktor, kronik hastasını 'cep'ten de takip edecek



Hızla gelişen iletişim teknolojisi hayatın her alanını kolaylaştırıyor.

Avea ve Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri ile hayata geçirdiği 'Uzaktan Kronik Hastalık Takip Projesi'yle 1 yılda 10 bin hastanın takibi evinden ya da işyerinden yapılacak.
Proje ile kardiyoloji, yüksek tansiyon, kronik kalp rahatsızlıkları, aritmi, kroner damar rahatsızlıkları, diyabet hastalarının yanı sıra evde bakım gerektiren, taburcu edilen veya acil tıbbi yardım sonrası izlenmesi ve koruyucu kontroller yapılması gereken hastaların hastaneye gelmesine gerek kalmayacak.

Geliştirilen 'M2M Gateway' adı verilen cihaz ile hastalar evde yaptıkları kan şekeri, tansiyon gibi ölçümleri bluetooth veya USB bağlantısıyla cihaza otomatik olarak aktarmış olacak. Aktarılan bilgiler Avea 3G altyapısıyla kişinin kendi dosyasına işlenmek suretiyle Acıbadem Mobil Sağlık hekimlerine iletilecek. Uygun tedavi ve bakım hizmetlerinin mobil izleme ile hızlı ve denetimler dâhilinde verilmesini hedefleyen uygulama sayesinde, ilk yıl içerisinde 10 binden fazla hastaya ulaşılması bekleniyor. Proje kapsamında, 5 yıl içinde aile hekimleri, evde bakım hizmeti veren kuruluşlar ve hastanelerle birlikte bu sayının 100 binin üzerine çıkarılması amaçlanıyor. Bu cihazı kronik hastalığı olan en fazla dört farklı kişi kullanabilecek. Ayrıca hastanın yurtdışı veya şehir dışındaki yakınlarının hastanın durumunu takip edebilmesini sağlama imkânı da düşünülmüş. Hastanın kendisi ya da yakınları internet ortamında sonuçları takip edebilecek. Uygulama yalnızca şehir içiyle sınırlı kalmamakla birlikte yurtdışı da dâhil olmak üzere Avea'nın kapsama alanındaki tüm sınırlar içerisinde geçerli olacak.

Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, hastaların evlerine bırakılan ve Medikal Çağrı Merkezi ile iletişimini sağlayan yeni takip cihazları sayesinde artık sağlıkta da bankacılık gibi 'Self Servis' bir dönemin başladığını söyledi. Turgay, sunulan bu sağlık hizmetinin bedelinin cihaz fiyatları dâhil olmak üzere ortalama 50-60 lira olacağını açıkladı. Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman da uygulamayı sağlık sektöründeki farklı firmalarla da yapacaklarını ifade etti.

Zaman

sümeyra
Wed 3 October 2012, 10:13 am GMT +0200


        Mükemmel düşünülmüş..İnşaallah pekçok hasta için olumsuzluklara hemen müdahale edebilme imkanı  sağlamaış olacak..Hayırlı olsun..