- Doğu'ya gidecek öğretmenlere müjde!

Adsense kodları


Doğu'ya gidecek öğretmenlere müjde!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 6 November 2013, 06:30 am GMT +0200
Doğu'ya gidecek öğretmenlere müjde!



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam kampında deneyimli öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görevlendirileceğini açıklaması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlık, konuyu 2014 yılı programına alarak ilk adımı attı. Öğretmenlerin yenide Batı'ya dönmemesi için maaş dışında 600 lira daha ödenecek, kira yardımı yapılacak.
Buna göre; deneyimli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde uzun süreli çalışmasının özendirilmesi amacıyla farklılaştırılmış ücret modeli uygulanacak. Öğretmenlere maaşlara ek olarak bölgeye ve hizmet yılına göre değişen ilave ücret ödenecek. Bu ek ücretin en az 600 lira olacağı ifade ediliyor.
Öğretmenlere kira yardımı da gündemde. Bölgede görevlendirilen kimi ücretli öğretmenlerin öğrencilere PKK propagandası yaptığı tespit edilmişti.
Bakanlık, sistem sayesinde bu olumsuz duruma da son vermeyi planlıyor.

Taraf

sümeyra
Wed 6 November 2013, 07:04 am GMT +0200



         İnsanlara ancak eğitimle ulaşılabileceğine inanıyorum..Hayırlı olsun inşaallah..

Rüveyha
Wed 6 November 2013, 07:43 am GMT +0200
Güzel bir adım olmuş..Doğuda görev yapan öğretmenlerimiz için kolaylıklar sağlanmaya çalışılıyor..Rabbim inşaAllah ilimle, eğitimle her şeyin üstesinden geliceğimize inanıyorum..Bu ülke huzuru fazlasıyla hak ediyor..

ehlidunya
Wed 6 November 2013, 12:57 pm GMT +0200
İnşaallah hayırlı olur ancak bir öğretmenin doğuya gitmesi biraz zor gibi geliyor bana sosyal imkanları az olan bir bölgede
acaba biraz daha fazla ücret için gidilirmi bilemem ancak eğer hizmet etme bilinci varsa gönderilecek öğretmenlerde oda ayrı bir durum inşaallah hiçbir talebe muallimsiz kalmaz inşaallah allah muvaffak eylesin

reyyan
Wed 6 November 2013, 01:51 pm GMT +0200
Bence de özendirici olmalı doğuda hizmet yoksa atanan öğretmenler ilk tayinde batıya gidiyorlar, hayırlı olur inş.

cerendemir
Wed 6 November 2013, 03:41 pm GMT +0200
Başbakanımız dan Allah razı osun.Daha ne yapsın doğu daki insanlar için.Çocukların eğitimi için öğretmenlere yapabileceğinin en iyisini yapıyor.