- Doğum oranı azaldı, dünya nüfusu arttı

Adsense kodları


Doğum oranı azaldı, dünya nüfusu arttı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 16 August 2014, 08:37 pm GMT +0200
Doğum oranı azaldı, dünya nüfusu arttı



Dünya nüfusu yedi milyarı geçti. Oysa istatistiklere göre son kırk yılda doğum oranları yarı yarıya azaldı. Peki, nasıl oluyor da doğumlar azalırken, dünya nüfusu artmaya devam ediyor?
Alman Dünya Nüfusu Vakfı'nın (DSW) 2014 yılı raporuna göre, 1970 yılıyla kıyaslandığında dünya genelinde kadın başına düşen çocuk sayısı yarıya indi.
 
İstatistiklere göre, yaklaşık 40 yıl önce kadınlar ortalama 4,7 çocuk dünyaya getirirken, bugün bu rakam 2,5. Ancak buna rağmen dünya nüfusu hızlı bir şekilde artmayı sürdürüyor.
 
Vakıftan Ute Stallmeister bunun nedeninin, tıbbi olanakların artması sonucu bebek ölüm oranlarının gözle görülür biçimde azalması olduğunu söylüyor.
 
Uzmanlar, nüfusun sabit kalması için kadın başına düşen çocuk oranını da hesaplamışlar. Şu anki hesaplamalara göre, bu oran 2,1 seviyesinde kaldığında, nüfus ne azalma ne de artış gösteriyor. Doğum oranının hayli yüksek olduğu Afrika'da da son yıllarda belirgin bir düşüş olduğu görülüyor. Verilere göre, Afrika'da geçen 40 yıl içinde kadın başına düşen çocuk sayısı 6,7'den 4,7'ye düştü.
 
DW

cerendemir
Sat 16 August 2014, 08:47 pm GMT +0200
Esselamu aelyküm.Ne kadar doğum oranı azaldı deseler de Afrika ülkelerin de Asya ülkelerin de doğum oranları artmaya devam ediyor.Rabbim hayırlı artışlar nasip etsin inşallah.

saniyenur
Sun 17 August 2014, 07:54 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi. Doğum oranlarının azalmasına kadınların da çalışma hayatına girmesi etkili olmuş olabilir.