- Doğu buz kesti nehirler dondu yollar kapandı

Adsense kodları


Doğu buz kesti nehirler dondu yollar kapandı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 29 November 2011, 01:59 pm GMT +0200
Doğu buz kesti, nehirler dondu, yollar kapandı...


İstanbul, İzmir, Adana güneşli ve ılık günler geçirirken, Doğu'da nehirler dondu. Erzurum'da gece eksi 16, Ağrı'da eksi 14 derece ölçülen aşırı soğuklar ve buzlanma, günlük hayatı olumsuz etkiliyor


Uzun süredir etkili olan soğuk ve yağışlı havanın ardından Batı'da bıcaklıklar artarken, Doğu'da soğuk havanın esareti sürüyor. İstanbul'da hava sıcaklığı dün 12 dereceye yükselirken, Erzurum'da ise gece eksi 16 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklıkları Batı'da 2 ile 4 derecede artarken, iç ve Doğu bölgelerinde ise mevsim normallerinin 1 - 3 derece altında. Sıcaklıklar, İstanbul'da 12, Samsun'da 13, İzmir'de 14 Adana ve Antalya'da 18 dereceye yükseldi. Kar yağışı etkisini kaybetmesine rağmen Doğu'daki dondurucu soğuk ise etkisini sürdürüyor.

BUZLANMA VE SİS...
Orta Avrupa üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 dereceyle Erzurum'da ölçülürken Ağrı'da eksi 14, Kars'ta eksi 12, Ardahan'da eksi 8, Bayburt'ta eksi 7, Erzincan ve Iğdır'da eksi 6 derece olarak kaydedildi. Gündüz ise sıcaklık Ağrı'da eksi 4, Kars ve Iğdır'da 2, Erzurum ve Ardahan'da eksi 1 derece oldu. Yetkililer, bölgenin kuzey kesimlerinde aralıklarla kar yağdığını belirterek, hava sıcaklığının cumartesiye kadar aynı düzeyde seyredeceğini bildirdi. Ayrıca Erzurum'da kuvvetli buzlanma ve sis uyarısı yapıldı.

IĞDIR'DA KAR ESARETİ
Iğdır'da kar yağışı ve fırtına nedeniyle merkeze bağlı Kızılkule ve Güngörmez köyleri ile Suveren köyüne bağlı Belalak mezrası ile Tuzluca ilçesine bağlı Taşcucan köy yollarında ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Öte yandan, soğuk hava nedeniyle Muş'a 20 kilometre uzaktaki Murat Nehri'nin büyük bölümü buz tuttu. Muş'ta kar yağışının ardından hava sıcaklığının gece eksi 10 dereceye kadar düşmesi nedeniyle buz tutan Murat Nehri, geçimini balıkçılıkla sağlayan köylüleri zor durumda bıraktı. Soğuk havanın etkili olmaya devam etmesi halinde buzun kalınlığının 1.5 metreye ulaşabileceği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmelere göre, önümüzdeki bir kaç gün Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur, Ardahan ve Artvin çevrelerinde ise kar bekleniyor.

KAR YAĞIŞI AZALDI AMA HAVA HÂLÂ BUZ GİBİ...
Doğu Anadolu'nun büyük kısmında kar yağışı yoğunluğunu yitirdi ancak eksi 20 derecelere yaklaşan soğuk hava ve ayaz nedeniyle yollarda buzlanma oluşuyor. Öğrenciler soğukta ve karla kaplı yollarda yürüyerek okullarına gitmeye çalışırken Iğdır'da etkili olan kar ve fırtına nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Uzmanlar, sabah saatlerinde sis ve buzlanma uyarısı yaparken, hafta sonuna kadar soğukların süreceğini söyledi.

Sabah