- Diyarbakırdaki Tarihi Ulu Camide Kitabe Bulundu

Adsense kodları


Diyarbakırdaki Tarihi Ulu Camide Kitabe Bulundu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 11 September 2011, 12:33 am GMT +0200
Diyarbakır'daki Tarihi Ulu Cami'de Kitabe Bulundu



Diyarbakır'daki tarihi Ulu Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarında kayıtlara geçmemiş kitabe ve iki farklı döneme ait zeminler ortaya çıktı.


Diyarbakır'daki tarihi Ulu Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarında kayıtlara geçmemiş kitabe ve iki farklı döneme ait zeminler ortaya çıktı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, restorasyonu devam eden Ulu Camii'nde kitabe ve farklı dönemlere ait iki farklı zeminin ortaya çıktığı belirtildi.

Restorasyonu devam eden Ulu Camii'ndeki değerlendirme toplantısına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Mimar Prof. Dr. Orhan Cezmi Tuncer, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve restorasyon teknik ekibi katıldı.

Roma tapınağına kurulduğu düşünülen bir kilisenin üzerine inşa edilen Diyarbakır Ulu Camii, bölgede dikkat çeken tarihi yapılar arasında yer alıyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, önemli eserlere imza atan Prof. Dr. Cezmi Tuncer'i tanımaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Toprak, "Diyarbakır evleri, Diyarbakır camileri ve Diyarbakır kiliseleri gibi eserleri ortaya koyan Cezmi Tuncer ile tanışmaktan mutluluk duyuyorum. Restorasyonda da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. " dedi.

Ulu Camii'nin Diyarbakır ve dünya kültür mirası olarak çok önemli bir eser olduğuna dikkat çeken Toprak, restorasyon çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

Prof. Dr. Cezmi Tuncer ise restorasyon çalışmalarını kuyumculuğa benzeterek işe hassasiyet gösterilmesi gerektiğine işaret etti.

haberler

sumeyye
Sun 11 September 2011, 12:19 pm GMT +0200
Esselamu aleykum , tarihi eserlerimizi korumak gerekli , bunun gibi birçok eserlerin var olduğunu ama ülkemiz tarafından bulunamadığını düşünüyorum..Haber için Rabbim razı olsun...

mavi derinlik
Mon 12 September 2011, 07:02 pm GMT +0200
     Hey elleri değil ayakları öpülesi ecdadımız.. Hala bitiremedik sizin bizlere bıraktığınız mirası gün yüzne çıkarmayı... :) Canlı taptaze yaşayan bir medeniyet... İslam Medeniyeti... Rabbimiz sadakat nasip eyle bu mükemmeliyete..