- Diyanetten Hacı adaylarına uyarı!

Adsense kodları


Diyanetten Hacı adaylarına uyarı!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sat 10 October 2009, 11:38 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanlığı, eğitim seminerlerinde hacı adaylarından yoklama alıyor.

Kutsal topraklara hareketten önce kaç hacı adayının bu eğitimlere katıldığını tespit edecek olan Başkanlık, seminerlere gelmeyenleri belirleyecek.

Hacı adaylarına hac ile ilgili dini bilgilerin yanı sıra sağlık konusunda da bilgilendirilme yapıldığını söyleyen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, "Hayati konular var. Hacı adayları mutlaka seminerlere katılsın." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada bu yıl hacı adaylarına yönelik illerde düzenlenen seminerlerde dini bilgiler ve insani ilişkiler yanında sağlık ve koruyucu hekimlik konularında da bilgilendirme yapıldığını söyledi. Seminerlere katılmanın hacı adaylarının lehine olacağını vurgulayan Karaman, "Hacılar hayatlarında istisnai özellik arz eden bir yolculuğa çıkacaklar. Yola çıkmadan önce manen, ruhen hazırlık yapmalarını arzu ediyoruz. Ama bu yetmez. Bir de bu yolda, riayet edecekleri kuralları öğrenmeleri için seminerlere katılmaları gerekiyor." dedi.

Seminere katılan hacı adayları ile katılmayanlar arasında büyük fark bulunduğunu vurgulayan Karaman, İl müftülüklerinden bu konuda bir kayıt cetveli tutulmasını istediklerini söyledi. Karaman, "Seminere katılan hacı adayları için bir de belge düzenlenmesini öngörüyoruz. Böylece hac yoluna çıkmadan önce kaç vatandaşımızın bu seminere katıldığını, kaçının katılmadığını öğrenmiş olacağız. Katılmayanlar olursa, onların da yol boyunca mutlaka eksiklerini telafi etmeye çalışacağız. Bu seminerlerde hayati konular var. " diye konuştu.

Karaman, ilk hacı kafilesinin 20 Ekim'de yola çıkmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.