- Diyanet'ten “Rehber Vaizler Hizmet İçi Eğitim Semineri”

Adsense kodları


Diyanet'ten “Rehber Vaizler Hizmet İçi Eğitim Semineri”

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sat 24 September 2016, 12:33 pm GMT +0200
Diyanet'ten Rehber Vaizler Hizmet İçi Eğitim Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı, Vaizler İçin Hizmet İçi Eğitim Semineri Düzeneleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkezi vaazdan yüz yüze vaaza geçme hedefi doğrultusunda imam-hatip ve müezzin-kayyımlara yönelik mahallinde düzenlenecek seminerlerde öğreticilik yapacak vaizler için, “Rehber Vaizler Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenleyecek.

 Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı yüz yüze vaaz hizmetlerini yaygınlaştırmak amacıyla 2011 yılında din görevlilerine yönelik Vaaz Becerilerini Geliştirme Kursları başlatılmıştır. Bu doğrultuda vaizler, cami görevlileri için mahallinde düzenlenen söz konusu kurslarda rehber eğitici olarak görevlendirilmek üzere "Rehber Vaizler Hizmet İçi Eğitim Kursu" na tabi tutulmuştu.

 Yapılması planlanan söz konusu seminere bilfiil görev yapmakta olan ve 2011 yılından itibaren düzenlenen Rehber Vaizler Kursuna katılmamış ihtisas kursu mezunu erkek vaizler katılacaktır. Seminer tarihi ise ileriki günlerde açıklanacak.

 Daha önce Rehber Vaizler Kursuna katılmış olan vaizler ise mahallinde Vaaz Becerilerini Geliştirme Kurslarına katılmamış din görevlilerine yönelik kurs düzenlemeleri devam edecek.

Dinihaberler