- Diyanet'in 'halk' açılımı

Adsense kodları


Diyanet'in 'halk' açılımı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Thu 1 October 2009, 03:53 pm GMT +0200


Diyanet camiası camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında halka gidecek

Düzenlenen 'açık kapı' etkinlikleri ile din görevlileri kapılarını cemaate açarken, gelemeyenlerin ayağına gitmek için de imam ve müftüler başta hutbe, vaazlar olmak üzere, hapishane, hastane, çocuk yuvaları, okullar ve esnaf ziyaretleri yaparak halkla daha yakın olacak.

1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftası "Camiler Haftası" olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren hafta, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlanmaya başlandı. 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan etkinlikler çerçevesinde müftülükler Türkiye genelinde yüzlerce etkinlik hazırladı. Programlarda ana konu camilerin insanları birleştirici yönü ele alınırken, bu kapsamda din görevlilerine düşen vazifelere de dikkat çekiliyor. Hafta boyunca diyanet camiası değişik etkinliklerle halkla iç içe olacak.

Samsun İl Müftüsü Osman Şahin, "Biz sürekli halkın içindeyiz. Ama bu hafta boyunca, halkımızın sorunlarını bizzat ziyaretlerine giderek çaylarını içerken dinleyeceğiz." dedi. Camilerin ibadet mekanları olmanın yanında birer okul vazifesi gördüğünü dile getiren Müftü Şahin, "Camiler bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim irfanımızı yükselttiğimiz, bilgi ve hizmet yuvalarımızdır. Dargınların barıştığı, kin ve düşmanlıkların unutulduğu, yoksulların sevindirildiği, iyilik, şefkat ve yardım istasyonları olup gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır." diye konuştu.

Camilerde görev yapan teşkilat mensuplarına büyük görevler düştüğünü ifade eden Şahin, cemaatle iç içe yaşayıp onların dertleriyle dertlenen, uzlaştırıcı, bütünleştirici bir tutum sergileyen, dini konularda aydınlatan, sosyal problemlerine çözüm arayan imamların en büyük kazanç olduğunu aktardı. Bu hafta kapsamında müftüsünden vaizine, imamından müezzinine kadar bütün teşkilat mensuplarının camiler ve halk için seferber olduğunun altını çizen Şahin, "Her zaman halkımızla beraberiz. Ama bu hafta kendimizi tamamen halkımızın hizmetine amade kıldık." diye konuştu. Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle 'açık kapı' uygulaması yapan müftülükler, halkın sorunlarını dinlemek için gün boyu kapılarını cemaate açık tutacak.