- Diyanet takvimi 47 ülke 343 şehre ulaştı

Adsense kodları


Diyanet takvimi 47 ülke 343 şehre ulaştı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Mon 1 February 2016, 04:09 pm GMT +0200
Diyanet takvimi 47 ülke 343 şehre ulaştı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 44 yıldır yayımlanan Diyanet takvimi ülke sınırlarını aştı. Takvimin, yurt içinde 37, yurtdışında ise 18 bölgede 3 milyon 150 bin tirajla basımı gerçekleştirildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü’nce yapraklı duvar takvimi, hatlı duvar takvimi, masa takvimi, üçgen masa, yapraklı çocuk takvimi, çocuklar için duvar takvimi olmak üzere 6 çeşit takvim yayımlanıyor. Yurt içi ve Yurt dışındaki takvim okuyucusu Diyanet Takvimine büyük ilgi gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bu ilgiye cevap verebilmek için her yıl takvimleri yenileyerek daha iyi bir seviyeye ulaşma gayreti gösteriyor. Bu yıl da takvimler içerdiği muhteva zenginliği yanında, tasarım ve görselliği ile göz kamaştırıyor. Çoğu kimsenin takvimlerin her bir yaprağını zayi etmemek için ciltleyerek kütüphanesinde sakladığı takvimle ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı özel bir çalışma yaptı. 

Özel tasarım uygulandı

Diyanet Takvimi okuyucusu 365 günde dinin temel bilgilerini, inanç, ibadet, ahlak, siyer ve gündelik hayata ilişkin bilgileri, öz, doyurucu ve sağlıklı bir biçimde öğrenebilsin diye takvimin arka yüzünde değişik başlıklar açarak muhtevası zenginleştirildi. Takvimin ön yüzü daha okunabilir hale getirilerek özel tasarım uygulandı.

Avrupa, Asya ve Balkanlar’da dağıtıldı

Yapraklı duvar takvimi, Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Balkanlar’a 47 ülkede dağıtımı yapıldı. Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Yeni Zelanda, Singapur, Japonya, Malezya, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Bosna Hersek bu ülkelerden bazıları… Özellikle son dönemde yapraklı duvar takviminin bölge sayısı artırıldı. Yurt içinde 37, yurt dışında ise 47 ülke 343 şehri kapsayan bölgelerde 3 milyon 150 bin tirajla basımı gerçekleştirildi. Balkanlarda 7 ülkeye, Türk Cumhuriyetlerinde ise 18 ülkeye ücretsiz takvim desteğinde bulunuldu.

7 dilde çevrisi yapıldı

Diyanet Yapraklı Duvar Takvimi, Rusça, Arnavutça, Kırgızca, Tacikçe, Moğolca, Kazakça ve Tatarca’ya çevrilerek yayımlandı. Takvimlerin yayımlanması konusunda ilgili ülke müşavirliklerine teknik ve materyal destek sağlandı.

Çocuklar için özel hazırlandı

Dinî, ahlaki ve millî değerlerimizi çocuklarımıza eğlendirerek öğretme amacıyla hazırlanan Diyanet Yapraklı Çocuk Takvimi basıldı. Çocuk Takvimi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtları ve sevgi evlerine de gönderildi. Yine çocuklar için duvar takvimi yayımlandı.


ceren
Mon 1 February 2016, 06:14 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Cocuklarin egitilmesi acisindan ve kulturel bilgilerin artmasi icin bu hizmet cok amacli olmuştur.Rabbim razi olsun hizmet edenlerden kardesim....

Alican 7-B
Mon 14 March 2016, 05:55 pm GMT +0200
Aleyküm selam ve rahmetullah ve berekatühü. Gerçekten çok amaçlı bir hizmet olmuş. Rabbim paylaşım için razı olsun.