- Diyanet, “İyilik Sofları” kurmaya devam ediyor

Adsense kodları


Diyanet, “İyilik Sofları” kurmaya devam ediyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Mon 6 July 2015, 01:38 pm GMT +0200
Diyanet, İyilik Sofları kurmaya devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında “İyilik Sofrası” adıyla düzenlenen iftar programları devam ediyor. “İyilik Sofrası”nın bu seferki konuğu engelli vatandaşlar oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, önemli mesajlar verdi. Başkan Yardımcısı Yılmaz, engelli olmanın bedensel engelden öte bir anlam taşıdığını belirterek “Asıl engel, gönüllerin hakka, hakikate, iyiliğe, güzelliğe, fedakarlığa, dostluk ve arkadaşlığa duyarsız kalmasıdır” dedi. 

Hz. Peygamberin engelli sahabelerle iletişimine ve onlara verdiği değere dikkat çeken Başkan Yardımcısı Yılmaz, Peygamber Efendimizin (sas), ortopedik engelli olan Muaz bin Cebel’i Yemen’e vali olarak gönderdiğini,  görme engelli Abdullah bin Ümmü Mektum’u kendi yerine Medine’de vekil bırakarak imamlığı ona verdiğini hatırlattı.

Engelli olmanın ve doğmanın bir ceza olmadığını, hayatın bir imtihan olduğunu ve herkesin farklı şekillerde sınandığını ifade eden Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurduğu iyilik sofralarına hiçbir engel tanımayarak teşrif eden bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. İyiliklerle dolu bir dünyaya sahip olmamızı temenni ediyorum” diye konuştu.

Programa Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçu, engelli federasyon, vakıf ve dernek temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.