- Diyanet İşleri Başkanı, iftarını kimsesiz çocuklarla birlikte açtı

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı, iftarını kimsesiz çocuklarla birlikte açtı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 1 August 2012, 10:42 am GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iftarını kimsesiz çocuklarla birlikte açtı



Tarih: 01.08.2012

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.
   
Değişik yaş gruplarından 120 gençle iftar sofrasında buluşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Başkan Görmez, şöyle konuştu:

“Hedefinizi büyük tutmalısınız. Büyük insan, makam, mevki sahibi insan demek değildir. Büyük insan, toplumun kendisinden faydalandığı, insanlara yararının en çok dokunduğu insan demektir. Bu hedef ile yönünüzü belirlemelisiniz. Okulunuzu ve eğitiminizi asla ihmal etmeyiniz. Bizler ileride sizlerle iftihar edeceğiz.”

Gençlere dînî yaşantıları konusunda yapmaları gerekenleri de hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle devam etti:

“Bütün bunların yanında sizlerden istirhamım, yaratıcınızı, Allah’ı unutmayın. Peygamberinizi unutmayın. Kur’an-ı Kerim’i çok okuyun. İnancınızı diri tutun.  Gönül dünyanızı asla ihmal etmeyin. Dünya gözüyle bazı şeyleri değerlendirirken kötü görebilirsiniz ama bunda sizin için çok büyük güzellikler, çok büyük hayırlar olabilir.”

Gençlerden bayramdan sonra tekrar buluşma sözü alan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gençlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

İftara, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

hafiza aise
Wed 1 August 2012, 11:02 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; onlara anne babanın yokluğunu hissettirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar fakat aile farklı bir şey. Maşallah nasihatleri çok güzel olmuş sayın Başkanın. Allah c.c razı olsun inş

reyyan
Wed 1 August 2012, 07:48 pm GMT +0200
Ve Aleykumus selam ve rahmetullahi ve berakatuh, Peygamber (aleyhissalatu vesselam) kaderdaşları ne güzel bir teselli olsa gerek onlar için...Amin ecmain inş.