- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, vaizler çalıştayına katıldı

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, vaizler çalıştayına katıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 10 December 2012, 08:32 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, vaizler çalıştayına katıldı



Tarih: 10.12.2012

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Baş ve Uzman Vaizler Çalıştayı” Ankara Büyük Anadolu Otel’de başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştaya Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

Çalıştayda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, vaizlerin bireysel, toplumsal ve evrensel olaylar ve değerlere yönelik güncel bilgiye vakıf olması gerektiğini söyledi. Din görevlilerinin vaaz stratejisi belirleyebilmesi için, toplumun manevi hayatını çökerten etkenleri bilmesi gerektiğine değinen Başkan Görmez, “Aksi halde, vaizlerimiz boşluğa konuşur. Cemaat de boşluğa bakan gözlerle vaizini dinler görünür.” dedi. Başkan Görmez, şöyle devam etti:

“Gündemi ve günceli takip ederek onu vaaz stratejimizin içine yerleştirmeliyiz. Öncelikle şehrin manevi haritası vaizlerimizin önünde olmalı. Şehrin manevi haritası önümüzde olmadığı zaman hutbe metinlerimiz de vaazlarımız da boşluğa hitap eder. O şehirde yaşanan bütün sorunlardan haberdar olmamız lazım. Bu rakamları belirlemek artık zor değil. Suç oranları, boşanma oranları, aile faciaları, erken evlendirmeler, sokak çocukları, alkol tüketimi, uyuşturucu kullanımı… Bütün bunların detayları devletin gerekli birimlerinde birikiyor zaten.”