- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Ustalara Saygı' paneline katıldı...

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Ustalara Saygı' paneline katıldı...

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Wed 5 April 2017, 09:12 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Ustalara Saygı' paneline katıldı...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından 'Ustalara Saygı' adı altında düzenlenen, Prof. Dr. Mehmed Said Hatiboğlu hocanın hayatının anlatıldığı panele katıldı.
'Bilge bir hayat' başlığı altında Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda gerçekleştirilen, Prof. Dr. Süleyman Ateş, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı ve Prof. Dr. Ali Birinci'nin konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sözlerinin başında Rusya'nın St. Petersburg şehrinde meydana gelen terör saldırısını kınayarak, "İnsanlık ailesini tehdit eden terör saldırılarının son bulmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
Bu ülkenin ilim, fikir ve düşünce hayatına büyük emekler vermiş hocaları tanıtmak amacıyla KAGEM tarafından başlatılan gelenekten dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Görmez, insanlığa yön vermiş büyük alimlerin hayatlarının, ilmi çalışmalarının detaylı bir şekilde ele alınmasının sonraki nesiller için önemine işaret etti.
İnsanlığa faydası bakımından alimleri ikiye ayırdığına değinen Başkan Görmez, moderatörlüğünü yaptığı panelin açış konuşmasında şunları söyledi;
"Alimler, alim olmaları ve mektep olmaları bakımından ikiye ayrılır..."
Alimleri ikiye ayırıyorum. Bir kısım alim, kendi halinde alim olmuş, ilim dünyasına hizmet etmiş olan alimlerdir. Bir diğer alim ise sadece alim değil bir mektep, bir ocak haline gelen ve pek çok insanın kendisinden istifade ettiği, bilginin verilerine değil bilgiden nasıl istifade edeceğimizi, usul ve metodolojiyi öğreten, Kitap'a, Sünnete, varlığa, kainata nasıl bir metotla bakmamız gerektiğini öğreten alimlerimiz vardır. Hatiboğlu hocamız böyle bir alimdir. Bize sadece bilgi vermedi, bilgiyi nasıl kullanacağımızı da öğretti.
"Hatiboğlu hocamız, Hadis dersi verirken, Resul'ü Ekrem'in nezaketini de sözlerine ve davranışlarına yansıtırdı..."
Bazı insanlar yaptığı işi sadece bir meslek olarak görürler. Onunla özdeşleşmezler. Hayatının dışında tutarlar. Ama Hatiboğlu hocamız için böyle olmadı. Bize Hadis ilmini öğretirken Resul'ü Ekrem'in rahle-i tedrisinde gibi bir hava eserdi. Belki yüzlerce defa ismi yad edildiğinde gözyaşlarına şahit olduk. Resul'ü Ekrem'in hadislerini öğretirken onun ahlakını, nezaketini sözlerine ve davranışlarına yansıtmış olması her alime örnek olabilecek bir davranış olarak hayatımızda hiç unutmayacağımız bir husustur. Geleneğimizi, kültürümüzü nasıl okuyacağımızı öğretmesi bakımından bir okul olmuştur. İslam dünyasının içinden geçtiği süreçlere baktığımızda, tarihi mirasımızda, ilim mirasımızda bize öğrettiği yol ve yöntem hala bütün İslam dünyasının ihtiyaç duyduğu önemli bir konudur.
Mehmed Said Hatiboğlu, ailesi ve sevenlerinin katıldığı panelin ardından Dr. Fatih Koca, katılımcılara tasavvuf konseri verdi.

HALACAHAN
Thu 6 April 2017, 12:05 am GMT +0200
Selamunnaleykum Allah paylasim icin razi olsun insaallah hizmetlerimiz daim olur

Sevgi.
Thu 6 April 2017, 12:31 am GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam bu güzel hizmetleri daim olanlardan eylesin inşaAllah.

Bilal2009
Thu 6 April 2017, 06:36 pm GMT +0200
Rabbim Allah için hizmet edenlerin yolunu açsın Rabbim paylaşım için razı olsun

HALACAHAN
Thu 6 April 2017, 07:00 pm GMT +0200
Her iş ehline verilmeli her işin sahibine saygı gösterilmeli