- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sun 3 January 2016, 07:30 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bazı resmi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i Riyad Kral Halit Uluslararası Havalimanı’nda Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ile çok sayıda bakanlık görevlisi ve diğer yetkililer karşıladı. 
Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Görmez, İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh’in 3 yıl önce Ankara’yı ziyaret ettiğini söyleyerek, “Bizim iade-i ziyaretimiz ancak bugün gerçekleşebildi. İlmi yönden, kültürel yönden, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi yönünden bu ziyareti önemli görüyoruz. Bizim amacımız iki ülke arasında ilişkileri yenilemek. Heyetinizle birlikte samimi ve sıcak karşılamanız için teşekkür ederim.” diye konuştu.
İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh de yaptığı açıklamada, iki ülke arasında ilişkilerin en üst seviyede olduğunu söyleyerek, “İki ülke arasında her türlü seviyede işbirliği yapılıyor. Siyasi, askeri, ekonomik yönden. Şu anda da dini kurumlarımız arasında işbirliğimizi arttırmaya yönelik bir arada olacağız. Ziyaretiniz için size ve heyetinize çok teşekkür ediyoruz. Tekrar ülkemize hoş geldiniz.” dedi.
İran temaslarının hemen arkasından gerçekleşen Suudi Arabistan ziyaretinde Başkan Görmez, yarın önemli din adamları ile bir araya gelerek barış ve itidal vurgusu yapacak.
Yarın başlayacak resmi temaslarda Suudi Arabistan Baş Müftüsü Abdülaziz Al Şeyh ve Fetva Kurulu üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirecek olan Başkan Görmez, aynı gün İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh ile bir araya gelecek.
Riyad Uluslararası Türk Okulunu da ziyaret edecek olan Başkan Görmez, 4 Ocak Pazartesi günü akşam saatlerinde yurda dönecek.

ceren
Sun 3 January 2016, 09:04 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Yapılan bu ziyaretler İslam adına birlik ve beraberliği güçlendirip,kardeşliği ön plana çıkarıyor.Rabbim İslam dinini bir bütün haline getirsin inşallah...