- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sudan Ankara Büyükelçisi Osmanı kabul etti

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sudan Ankara Büyükelçisi Osmanı kabul etti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Tue 10 February 2015, 04:58 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sudan Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdier’i kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdier’i makamında kabul etti.

Mart ayında resmi temaslarda bulunmak üzere Sudan’ı ziyaret edeceğini bildiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesi dileğinde bulundu. Başkan Görmez Sudan’ın Afrika’da bir ilim merkezi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Sudan’a yapacağımız ziyaret tarihi bir ziyaret olacaktır. Ülkeler arasındaki ekonomik, iktisadi, siyasi ilişkiler önemlidir. Ancak daha önemli olan, ülkeler arasındaki dini, kültürel ve manevi ilişkilerdir.”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam dünyasında eğitim konusunda birtakım problemlerin yaşandığını ifade ederek İstanbul’da açılması planlanan “Uluslararası İslam Üniversitesi” nden bahsetti. Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İslam dünyasındaki üniversitelerin bir ilim kaynağı olmaktan uzaklaştığını üzülerek görüyoruz. İlmi seviyelerinde bir düşüş görüyoruz. Bu nedenle İstanbul’da akademik çalışmaları ve ilmi gelişmeleri destekleyecek Türkçe, Arapça ve İngilizce derslerin verildiği bir üniversite açmaya karar verdik. 2 ay kadar önce, Suriyeli 300 âlimle görüştük. İstanbul, Irak’tan, Suriye’den, Yemen’den âlimlerin geldiği bir şehir haline dönüştü. Biz de onlardan istifade etmek istiyoruz. İki yıl önce de Sudan’dan İhtisas Merkezlerimize hocaları getirdik. Gelen hocaların sayısını artırmayı hedefliyoruz.”