- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mali’nin Ankara Büyükelçisi Somure’yi makamında k

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mali’nin Ankara Büyükelçisi Somure’yi makamında k

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Thu 29 January 2015, 07:32 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mali’nin Ankara Büyükelçisi Somure’yi makamında kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mali’nin Ankara Büyükelçisi İbrahim Somure’yi makamında kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 2013 yılında Mali’ye yaptığı ziyareti hatırlatarak iki ülke arasındaki ilişkileri önemsediklerini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mali’ye dini alanlarda destek vermeye devam edeceklerini bildiren Başkan Görmez, Mali’deki dini kurumların birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu kaydetti.  Mali’nin üç büyük medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Başkan Görmez şunları kaydetti:

“Ülkenizdeki dini kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliği ne kadar güçlü olursa, aşırılıklar o kadar önlenir. İslam İşleri Konseyi’nin toplum üzerindeki etkilerini yitirirse, aşırı uçlar otorite olur. Dolayısıyla ülkenizdeki Din İşleri Bakanlığı ile İslam İşleri Konseyi’nin işbirliğini önemsiyoruz. İki kurum daima, barış içinde, güçlü ve birlikte hareket etmeliler.”

Diyanet’in Mali’ye desteği devam edecek…

Kur’an kurslarında 11, imam-hatip liselerinde 18, ilahiyat fakültelerinde 2 olmak üzere toplam 31 Malili öğrencinin Türkiye’de eğitim aldığını belirten Başkan Görmez, gerek eğitim gerekse diğer dini alanlarda bu desteklerinin süreceğini kaydetti. Başkan Görmez şöyle konuştu:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mali’de inşa edilen Eyüp Sultan Cami yanındaki arsada bir kültür merkezi ve bir poliklinik açılması yönünde de talep geldi. Onu da inşaallah gerçekleştireceğiz.”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ayrıca Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebu Bekir Kitta’nın Şubat ayında Türkiye’ye yapacağı ziyarete değinerek Cumhurbaşkanı Kitta’yı Diyanet İşleri Başkanlığında görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

“Diyanet’i model olarak yakından takip ediyoruz…”

Büyükelçi Somure de, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in 2013 yılında Mali’ye yaptığı ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını; Türkiye’nin İslam’a ve Müslümanlara verdiği önemden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Büyükelçi Somure Diyanet İşleri Başkanlığını model olarak yakından takip ettiklerini bildirerek ülkelerinde camilerin restorasyonu ve Türkiye’de din eğitimi alan Malili öğrencilerin koordine edilmesi konularında destek talep etti.