- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırıkkale’de

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırıkkale’de

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 10 August 2012, 08:03 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırıkkale’de



Tarih: 10.08.2012

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale’ye giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kırıkkale Vali Vekili Mustafa Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Görmez, burada yaptığı açıklamada Arakanlı Müslümanlar için toplanan yardımları taşıyan uçakların bölgeye ulaştığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vali Vekili Yılmaz’ı ziyaretinde Arakanlı Müslümanların karşı karşıya kaldığı zulüm nedeniyle başlatılan yardım kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Türkiye'nin geçen yıl açlıkla pençeleşen Somali'deki Müslümanlar için tek yürek olduğunu hatırlatan Başkan Görmez, bu yıl da Arakanlı Müslümanlar için seferber olunduğunu kaydetti. Başkan Görmez, şöyle konuştu:

"4 asır bir devlet olmuş, bir medeniyet kurmuş, belki çoğumuzun bilmediği, kitaplardan dahi okuyamadığı Arakanlı Müslümanların yaklaşık bir asırdır vatansız kaldıklarına ve son yıllarda da bu vatansızlıktan dolayı büyük bir haksızlık ve ötekileştirmeye maruz kaldıklarına şahit oluyoruz. Bu vesileyle İslâm kardeşliğinin bir gereği olarak bu sene de oradaki kardeşlerimize  yardım ediyoruz. Yardımları taşıyan ilk uçaklarımız da bölgeye ulaştı. Arakan'daki Müslümanların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak için çabalıyoruz."

“Yanıbaşımızdaki muhtaçları da unutmayalım”

Arakan'a yardım edilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığına vatandaşlardan çok sayıda talep geldiğini vurgulayan Başkan Görmez, "Bu, bizim milletimizin hamiyetperverliğini ortaya koyuyor." diye konuştu. Vatandaşların yanı başındaki fakirleri de unutmaması gerektiğine işaret eden Başkan Görmez, şöyle devam etti:

"Tanımadığı uzaktaki kardeşine merhameti fazla olan kimsenin, yanıbaşındaki kardeşine olan merhameti de artar. Oraya yardım edenin, kendi kardeşine yapacağı yardımda da bereketi artar. O yüzden biz millet olarak, bu yardımları önemsiyoruz."

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, din görevlileri ile buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırıkkale Vali Vekili Mustafa Yılmaz ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı ziyaretinin ardından İl Kültür ve Turizm  Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Kırıkkale ve çevresinde görev yapan din görevlileri ile buluştu. 

Temasları çerçevesinde İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ve Kırıkkale Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek iftar yemeğine katılacak olan Başkan Görmez, teravih namazından önce de Nur Camii’nde Kırıkkalelilere hitap edecek