- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İran’da

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İran’da

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sun 27 December 2015, 12:23 am GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İran’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ‘29. Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gitti.

Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Birliği tarafından 27-29 Aralık tarihleri arasında Tahran'da düzenlenecek olan ‘29. Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak üzere Tahran'a giden Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i Tahran Mehrabat havalimanında Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Birliği Başkanı Ayetullah Muhsin Eraki karşıladı.

Akşam saatlerinde İran’ın başkenti Tahran’da olan Başkan Görmez’i karşılayan Ayetullah Eraki, İran’a ziyaretinden dolayı Başkan Görmez’e teşekkür ederek, ‘Burası sizin eviniz, sizin toprağınız, kendi evinize hoş geldiniz. Sizin gelişiniz umuyoruz ki Müslümanların arasındaki soruna çözüm olacaktır. Müslümanların birleşmesine yardımcı olacaktır” dedi.

Ayetullah Eraki, İran halkı adına Başkan Görmez’in ziyaretinden onur duyduklarını ifade ederek, İran’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı bir fırsattır. Müslümanlar arasında bir yakınlaşmaya sebep olacaktır. İslam alemini birleştirmek adına gerçekleştirilecek bu toplantı Müslümanların arasında yaşanan sorunlara da bir çözüm sunacaktır. Sizin de bu toplantıya iştirak etmeniz, İran’da olmanız bizler için bir onurdur. Sizin bu ziyaretiniz Müslümanlar arasında bir yakınlaşmaya sebep olacaktır. Mezhepleri birbirine yakınlaştırma ve farklılıkları birleştirmek adına sizin bu ziyaretiniz büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

Başkan Görmez ise, İran halkına ve yöneticilerine davetlerinden dolayı teşekkür ederek, bu ziyaretin gecikmiş bir ziyaret olduğunu belirtti. Ümmetin ocaklarına ateş düştüğünü ve bu ateşi söndürmek için her müminin, her vicdan sahibi insanın elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Zor zamanda gerçekleştirdiğimiz bir ziyaret olduğunu biliyorum. Ümmetin ocaklarına ateş düştü. Onun için ümmete mensup olan her müminin, vicdan sahibi her insanın bu ateşi söndürmek için bir çaba içine girmesi gerekiyor. Hz. İbrahim’in ateşini söndürmeye giden karınca misali en azından o yolda olmak gerekiyor. Bütün Müslümanların bizi fitneye ve ihtilafa götürecek her türlü unsurdan arınması gerekiyor. Önceliğin kanın ve gözyaşının durmasına vermek gerekiyor. Bu ziyaretimizin tek amacı budur. Ziyaretim buna bir nebzede olsa katkı sağlarsa kendimi bahtiyar sayacağım”

Başkan Görmez, yoğun İran programı kapsamında ‘29. Uluslararası Vahdet Konferansı'nın açılışında yapacağı konuşmanın ardından,  İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Dr. Ali Cenneti, İnkılap Rehberi Danışmanı ve İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Yüksek Kurulu Başkanı Ayetullah Teshiri, Hac ve Ziyaret Kurumu Rehberlik Makamı Temsilcisi Gazi Asger, İran İslam Cumhuriyeti İlmiye Havzaları Müdürü Ayetullah Hüseyni Buşehri'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililer ile de görüşmelerde bulunacak.

İslami Mezhepler Üniversitesini de ziyaret edecek olan Başkan Görmez, burada öğrencilere bir konferans verecek.

Başkan Görmez, İran temaslarının ardından 30 Aralık Çarşamba günü yurda dönecek.