- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İngiltere Büyükelçisi Moore’u kabul etti

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İngiltere Büyükelçisi Moore’u kabul etti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sat 10 January 2015, 03:09 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İngiltere Büyükelçisi Moore’u kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’u kabul etti.

Önceki gün Paris’te gerçekleşen saldırı ve son günlerde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde camilere yönelik yapılan eylemlerin konuşulduğu görüşmede konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, dünyanın birlikte yaşama ahlakı ve hukukunu öğrenmesi gerektiğini vurgulayarak, küreselleşme olgusuyla birlikte, farklı dinlerin ve kültürlerin tarihte görülmedik bir şekilde birbirine geçtiğini belirtti.

Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan sorunların, problemlerin, bütün dünyayı etkileyebileceğini ifade eden Başkan Görmez, “Bütün dünyanın birlikte yaşama ahlakı ve hukukunu öğrenmesi ve uygulaması gerekiyor” dedi.

Önceki gün Paris’te meydana gelen saldırıya ilişkin de konuşan Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Önceki gün Paris’te son derece üzüntü verici bir olay yaşandı. Yapılan saldırıların hiçbir gerekçesi olamaz, hiçbir gerekçe kabul edilemez. Ama dikkatinizi bir konuya çekmek istiyorum. Aynı gün vahşi saldırılarla dünyada kaç insan öldü diye araştırdım. Tahmin ediniz. Sadece 400’ü Nijerya’da olmak üzere vahşi saldırılarla aynı gün binden fazla insan öldü. Dünyanın bir yerinde yaşanan ölümler, bütün dünyayı ilgilendirmelidir.”

Büyükelçi Moore da, İngiltere’de yaşayan Müslümanların eğitim, kültür ve sosyal hayatlarına ilişkin Başkan Görmez’e bilgi verdi.

Yaklaşık bir saat süren görüşme basına kapalı olarak devam etti.

dib