- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay’da Kutlu Doğumu Suriyelilerle kutladı

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay’da Kutlu Doğumu Suriyelilerle kutladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Tue 14 April 2015, 11:42 am GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay’da Kutlu Doğumu Suriyelilerle kutladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ülkelerindeki karışıklıktan dolayı Hatay'a sığınan Suriyelilerin kaldığı çadırkentte düzenlenen Kutlu Doğum Özel Programına katıldı.

Hatay'da yer alan iki çadırkentten biri olan Altınözü Tekel Konaklama Merkezinde gerçekleşen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye ve Suriye halkının bir olduğunu belirterek, “Türkiye ve Suriye halkı birdir. Sizler bizim ülkemize değil, kalplerimize hicret ettiniz” dedi.

Dünyanın insanlar için bir imtihan olduğunu ancak Suriyelilerin imtihanının zor olduğunu kaydeden Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Türkiye ve Suriye halkı birdir. Sizlerin hizmetinizdeyiz. Sizler bizim ülkemize değil, kalplerimize hicret ettiniz. Suriyelilerle bir ümmet ve din kardeşiyiz. Bizlerin imanı, kitabı ve Rabbi birdir. Bizler din kardeşiyiz. Bunun yanında komşuyuz. Bu dünyanın tüm insanlar için bir imtihan olduğunu biliyoruz. Suriye halkının imtihanı daha zor. Sizler Allah'tan hayırlısını dileyin. İnşallah en yakın zamanda ülkenize sağ salim ve muzaffer olarak dönersiniz. İnşallah ülkenize tekrar döndüğünüzde aramızda bir ateş bulunmaz. Bizler, burada bize sığınan kardeşlerimizle imtihan ediliyoruz. Bizler, yaşayacağınız zafere kadar yanınızdayız.”

Bilir Kardeşlerin Kur'an tilaveti ve seslendirdikleri ilahilerle devam eden programın ardından Başkan Görmez, çadırkentte Suriyeli aileleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Programa Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar, Altınözü Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve konaklama merkezinde kalan Suriyeliler katıldı.

Altınözü Tekel Konaklama Merkezinde bugün itibarıyla 1388 Suriyeli sığınmacı kalıyor.