- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Akif’i kabri başında ziyaret etti…

Adsense kodları


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Akif’i kabri başında ziyaret etti…

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Mon 29 December 2014, 03:54 pm GMT +0200
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Akif’i kabri başında ziyaret etti…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u kabri başında ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e eşlik ettiği Edirnekapı Şehitliği'ndeki ziyarette, Akif’in kabri başında Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.
Akif’in kabri başında dua eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mehmet Akif Ersoy'un, bir iman ve istiklal şairi olarak hayatını bu millete adadığını belirterek, "O, istiklal şiirini bu milletimize ebedi bir dua olarak ele aldı. Allah’ım, onun bu ebedi duasını ebediyete kadar baki eyle. O, büyük duasında ‘Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' dedi. Bu ülkenin semalarından şehadetin temeli olan ezanı hiçbir zaman eksik eyleme Allah’ım" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Avcı ise, Başkan Görmez'in söylenmesi gereken her şeyi çok veciz ve güzel bir şekilde söylediğini belirterek, "Onun için bu özel günde çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum, buraya, bu soğuk günde geldikleri için. Akif’imizi andıkları için. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, öğrencilerimizi buraya getirdikleri ve onları üşütmedikleri için" diye konuştu.
Ziyaretin ardından Başkan Görmez ve Bakan Avcı, Mehmet Akif Ersoy'u anmak için gelen öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

dib

saniye
Mon 29 December 2014, 03:58 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi. Rabbim Mehmet Akif Ersoy'dan razı olsun.

Doğrudan doğruya Kur'andan almalı ilhami
Asrın idrakine sunmalı İslami.