- Diyanet, Hat Yarışması düzenliyor

Adsense kodları


Diyanet, Hat Yarışması düzenliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 10 March 2015, 01:16 am GMT +0200
Diyanet, Hat Yarışması düzenliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an-ı Kerim yazmaya teşvik etmek ve hat sanatına hizmet etmek amacıyla “Kur’an-ı Kerim Kitabeti ve Hat Müsabakası” düzenliyor.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmanın şartları açıklandı. Buna göre metinlerin nesih hattı, sure başlıkları ise rikâ’ (icaze) hattıyla yazılması gerekiyor. Fatiha suresi, Ayete’l-kürsî, Bakara suresinin son iki ayeti, Yasin suresi, Haşr suresinin son ayeti ve Mülk suresi yazılacak metinler olarak belirlendi. Yarışmaya katılacak eserlerin klasik hat sanatı kaidelerine uygun olması, üzerinde imza ve kimlik belirtici hiçbir işaretin bulunmaması gerektiği belirtildi.

Son başvuru tarihi 4 Mayıs

Yarışmaya katılacak hattatların, eserlerini 4 Mayıs 2015 tarihine kadar Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına teslim etmesi gerekiyor.  Bu tarihe kadar teslim edilen eserler 12 Mayıs 2015 tarihinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Sanat tarihçisi Prof. Uğur Derman, Hattatlar Hasan Çelebi, Hüseyin Kutlu, Mehmet Özçay ve Davut Bektaş’ın oluşturduğu jüri tarafından titizlikle incelenecek.

Yarışma ödülleri

Jürinin vereceği karar doğrultusunda Haziran ayında düzenlenecek ödül töreninde birinciye 15 bin TL, ikinciye 13 bin TL, üçüncüye 10 bin TL ödül verilecek. Dördüncü, beşinci ve altıncıya ise teşvik ödülü olarak 5’er bin TL takdim edilecek.


neslihan
Tue 10 March 2015, 12:59 pm GMT +0200
Çok güzel yazmaya teşvik edici bir uygulama olmuş. Allah razı olsun.

ceren
Tue 10 March 2015, 01:08 pm GMT +0200
Aleykümselam.En çok öğrenmek istediğim şey hat.İnşallah bir gün tam anlamıyla öğrenir ve bu tür teşvik yarışmalarına katılabilirim.Rabbim katılan kardeşlerimizin hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah....