- Diyanet 'Fitre miktarı'nı açıkladı

Adsense kodları


Diyanet 'Fitre miktarı'nı açıkladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Fri 31 July 2009, 11:24 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Ekrem Keleş'in başkanlığında toplandı. Bu yılki fitre miktarını belirledi...

Din İşleri Yüksek Kurulu, 20.07.2009 günü saat 10:00’da Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Ekrem Keleş’in başkanlığında toplandı.

Dini Soruları Cevaplandırma Komisyonunun 2009 Yılı Sadaka-ı Fıtır miktarı ile ilgili kararı görüşüldü. Asgari ücret geçim standardı ve gıda fiyatları gibi kriterler ile, bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınarak, 2009 Yılı Ramazan ayının başlangıcından, 2010 Yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede Sadaka-ı Fıtır miktarının 6.50 (Altı Lira Elli Kuruş) olarak belirlenmesine Sadaka-ı fıtrın ayni olarak ödenebileceği gibi nakden de ödenebileceğine, belirlenen bu miktar asgari bir miktar olup, ideal olanın ise kişinin yaşam standartlarına göre, ailesinde günlük olarak kişi başına düşen harcamalarına karşılık gelen bir meblağın verilmesi olduğunun tavsiye edilmesine karar verildi.