- Diyanet El Ezherle işbirliği yapacak

Adsense kodları


Diyanet El Ezherle işbirliği yapacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 21 December 2010, 12:36 am GMT +0200
Diyanet, El Ezher'le işbirliği yapacak



Diyanet, İslam'ın gerçek vasıflarının dünyaya anlatılması ve İslam dinine yönelik olumsuz imajın silinmesi için Mısır'daki El Ezher Üniversitesi ile işbirliği içinde bir çalışma yürütmeyi planlıyor


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, beraberindeki heyetle, Mısır'ın en yüksek din otoritesi kabul edilen El Ezher Şeyhi Ahmet Tayyib'i ziyaret etti.

Şeyh Ahmet Tayyib'in makamındaki iki saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Aktan, "İslam'ın gerçek vasfı, mahiyeti, yapısına ilişkin bütün dünyaya İslam'ın gerçek yorumunu ve yüzünü göstermek için" El Ezher Üniversitesi ile işbirliği içinde bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Aktan, İslam'a hizmet etmiş ve Avrupa'ya yakın Türkiye ile tarihsel birikimleri olan Mısır'ın bu konuda işbirliği yapmasının önemine işaret ederek, ilmi bir işbirliği konusunda neler yapılabileceğini Şeyh Tayyib ile görüştüklerini söyledi.

El Ezher Şeyhi Ahmet Tayyib de, iki ülkenin din bilginlerinin, İslamiyet'in gerçek yönlerinin anlatılması ve İslam'a ilişkin olumsuz imajın silinmesi için uluslararası kamuoyuna yönelik ortak bir çalışma yapılmasının önemine işaret etti.

Tayyib, bu konularda Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı heyeti ile görüş birliğine vardıklarını belirterek, "Gerçek İslamın iyi anlaşılması için mesajımızı dünyaya vereceğiz" diye konuştu. Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı da Aktan'ın ziyaretine eşlik etti.

haber7

 

Esila
Tue 21 December 2010, 12:38 pm GMT +0200
Elhamdülillah ne kadar da güzel bi çalışma Rabbim Razı olsun islam uğurunda çalışanlardan inşaAllah her şey zamanla daha da güzel olur...Diyanetin El-ezherle çalışması inşaAllah en güzel sonuçları ortaya çıkarır ...