- diyabetTIR" Van'da

Adsense kodları


diyabetTIR" Van'da

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Sat 11 July 2009, 08:52 pm GMT +0200
Diyabetle ilgili toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla dünyayı dolaşan ''diyabetTIR'' Van'a geldi.



Türkiye Diyabet Vakfı, Çocuk Adolesan Diyabetikler Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metebolizma Derneği, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği önderliğinde ve Novo Nordisk katkılarıyla Türkiye'yi dolaşan diyabetTIR, Van'da Beşyol mevkisine kuruldu.

DiyabetTIR ile ilgili bilgi veren Novo Nordisk Pazarlama Diyabet İş Ünitesi Kongre ve Toplantı Departmanı görevlisi Erdem Kayalar, diyabetTIR'a Van'da inanılmaz bir ilgi olduğunu söyledi.

 Halkın ilgisinin çok yüksek olduğunu belirten Kayalar, şöyle konuştu:

 ''Aktivite yaklaşık bir buçuk saati doldurmasına rağmen yaklaşık 200 kişinin şeker ölçümüne bakıldı ve sonuçları alındı. Burada insanların ücretsiz kan şekerine bakıyoruz. Dışarıda ölçüm çadırımız var ve orada hemşirelerimiz ölçümü gerçekleştiriyorlar.

Çıkan sonucu tırdaki hekimlerimiz değerlendiriyor ve ve ziyaretçilerimizin merak ettiği sorulara cevap veriyorlar. Ayrıca diyabet ve çeşitleri, yol açtığı komplikasyonlarla ilgili de broşürleri buradan temin edebiliyorlar.''

 Yarın Van'daki ziyaretini tamamlayacak dibayetTIR, Erzurum ve Trabzon ziyaretleri sonrası Türkiye'den ayrılarak Bosna-Hersek'e geçecek.