- Disney bile başörtüsüne çözüm getirdi

Adsense kodları


Disney bile başörtüsüne çözüm getirdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 29 September 2010, 05:48 pm GMT +0200
Disney bile başörtüsüne çözüm getirdi



ABD’nin California eyaletindeki eğlence parkı Disneyland, “başörtüsü sorununa” ilginç bir çözüm getirdi

Türkiye'de on yıllardır kangren haline gelen başörtü yasağına bugüne kadar ciddi bir çözüm bulunmazken batı, herhangi bir krize yol açmadan problemi ortadan kaldırıyor.

Hürriyet'in haberine göre ABD’nin California eyaletindeki eğlence parkı Disneyland, “başörtüsü sorununa” ilginç bir çözüm getirdi.

Eyaletin güneyindeki Disneyland Resort Esplanade’de görev yapan kadın bir çalışan için “Disneyland’e uygun bir başörtüsü” tasarlandı.

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi’nin yaptığı açıklamaya göre 22 yaşındaki Noor Abdallah, tatil planlamacısı olarak çalışıyordu. Şirket, başörtüsü taktığı için Abdallah’ın parkın genel temasıyla çelişen bir görüntü sergilediğini bildirerek onu bilet satış ofisinden bir başka görev yerine nakletmek istedi.

Abdallah “kamusal alandan” uzak bir görevde çalışmayı reddedince, şirket bir orta yol buldu. Disneyland, Abdallah ile işbirliği yaparak, park içinde de takabileceği özel bir başörtüsü geliştirdi. Disneyland sözcüsü Suzi Brown, Abdallah’ın bu ay başından beri “bere altına mavi başörtü” taktığını ve sorunun çözüldüğünü söyledi.