- Discovery 25 Ağustos'ta fırlatılacak

Adsense kodları


Discovery 25 Ağustos'ta fırlatılacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Fri 14 August 2009, 03:14 pm GMT +0200
Amerikan uzay kurumu NASA, Discovery Uzay Mekiği'nin mühendisler onay verdikten sonra 25 Ağustos Salı günü 7 astronotla fırlatılacağını açıkladı.


NASA'nın uzay mekiği programının direktörü John Shannon, mühendislerin kalkışta mekiğin izolasyon köpüklerinden parçalar düşmesini engellemek için yapacağı güçlendirme çalışmasının ardından Discovery'nin fırlatılmasına onay verileceğini bildirdi.

Fırlatma işleminin 25 Ağustos TSİ 08.36'da yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Shannon, bunun dışında mekiğin çok iyi durumda olduğunu ve gelecek salı günü bir uçuş değerlendirme toplantısı yapmayı planladıklarını söyledi.

Discovery'nin Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) götüreceği 7 astronot arasındaki Nicole Stott, geçen aydan beri istasyonda bulunan Tim Kopra'nın yerini 3 aylığına alacak.

UUİ'ye tonlarca malzeme, yiyecek ve demonte parça taşıyacak Discovery, istasyona ayrıca yapılan araştırmaların saklanması için bir dondurucu ile içindeki 6 astronot için ikinci bir koşu bandı götürecek.

Mayıs ayından bu yana nüfusu ikiye katlanan ve tüm mürettebat için bir koşu seansı ayarlamanın giderek zorlaştığı uzay istasyonuna götürülecek ikinci koşu bandına, NASA tarafından düzenlenen bir anketin ardından Amerikan televizyonunun popüler komedyeni Stephen Colbert'in adı verilmişti.

Discovery, 13 günlük yolculuğunun ardından istasyondaki bozuk donanım ve cihazları da dünyaya geri getirecek.