- Dişçiler ramazan mesaisine geçiyor

Adsense kodları


Dişçiler ramazan mesaisine geçiyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Wed 19 August 2009, 05:42 pm GMT +0200
Ramazan ayı öncesinde ağız ve diş tedavi merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor. Ramazan'da huzurlu bir şekilde oruç tutmak isteyenler çürük dişlerini ve kanayan diş etlerini tedavi ettirmek için tedavi merkezlerinin yolunu tutuyor.


Ramazan öncesinde tam kapasiteyle çalışan tedavi merkezleri, yoğunluğu hafifletmek için hastalara çeşitli alternatifler sunuyor. Bağcılar'da bulunan Haspitadent Ağız ve Diş Tedavi Merkezi Başhekimi Selçuk Özbölük Ramazan ayında iftardan sonra tam kadro ile mesai yapma kararı aldıklarını, hastalara iftardan sonra tedavi olma imkanı sunduklarını söyledi.

Oruçlu bir şekilde dişçiye gitmekten çekinen vatandaşlar, Ramazan öncesinde diş bakımlarını ve tedavilerini yaptırmaya başladı. Dişleriyle sorunu olan vatandaşların bir an önce bu tedaviyi olmak istemesi, diş merkezlerinde yoğunluğa neden oldu. Diş hekimleri, vatandaşların oruçluyken diş eti kanaması ve tedavi sırasında kullanılan çeşitli kimyasalların orucu bozmasından korktukları için Ramazan'da diş hekimine gitmeyi tercih etmediklerini söyledi.

Diş Hekimi Birol Altundaş, son günlerde yoğun bir şekilde diş tedavisi yaptıklarını belirterek, vatandaşların ramazan hassasiyetlerinin yoğunluğa neden olduğunu söyledi. Gelen hastaların daha çok diş eti tedavisi ve kanal tedavisi yaptırdıklarını söyleyen Altundaş, vatandaşların bu şekilde Ramazan ayında karşılaşabilecekleri diş sorunlarını önceden ortadan kaldırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bağcılar Haspitadent Ağız ve Diş Tedavi Merkezi Başhekimi Selçuk Özbölük ise, vatandaşlar arasında diş çekme ya da diş tedavisinin orucu bozduğu yönünde çeşitli görüşler paylaşıldığını belirterek, işini sağlama almak isteyenlerin Ramazan'dan önce diş tedavilerini yaptırdığını ifade etti. Diş bakımı ve tedavisi için yaz aylarının daha çok tercih edildiğini aktaran Özbölük, Ramazan ayının da yaza gelmesiyle birlikte yoğunluğun bir kat daha arttığını söyledi. Oruçluyken diş tedavisinden kaçınan vatandaşlar için alternatif bir çalışma programı uygulama kararı aldıklarını belirten Özbölük, "Normal zamanda gündüz çalışan doktorlarımıza ve diğer çalışanlarımıza gece mesai yaptıracağız. İftardan sonra tam kadro olarak hastanemizde hizmet verme kararı aldık. Bu şekilde oruçlu iken diş rahatsızlığı olanların aynı günün akşamında dişlerini tedavi ettirebilecekler." dedi.

"RAMAZAN'DA DİŞLERİNİZİ FIRÇALAMAYI İHMAL ETMEYİN"

Ramazan ayında doğru beslenmenin mideyi ilgilendirdiği gibi dişleri de yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Başhekim Selçuk Özbölük, sahurdan ve iftardan hemen sonra dişlerin fırçalanması gerektiğini söyledi. Ramazan ayında asitli içecekler ve tatlının çok tüketildiğini vurgulayan Özbölük, "Tüketilen bu gıdalar tedbir alınmazsa dişlere büyük zararlar verebilir. Ağızda ve midede kokuya yol açabilir. Dişlerin çürümesini hızlandırabilir. Dolayısıyla bu gıdaları az tüketmeli ve tükettikten sonra dişler fırçalanmalı." diye konuştu. Özbülük, "Sahurdan ve iftardan sonra günde iki kez dişleri fırçalamak diş temizliği için yeterli olacak." şeklinde konuştu.

(CİHAN)