- Dinliyormuş gibi yapmak

Adsense kodları


Dinliyormuş gibi yapmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 2 May 2012, 04:00 pm GMT +0200
Dinliyormuş gibi yapmak

Sosyal hayatın çeşitli sahnelerinde farklı kimlikler ve farklı oyunlar sergilenir. Meselâ bulunduğunuz ortamda yaşanılanları incelediğinizde çok ilginç manzaralara şahit olur, tuhaf diyaloglara kulak misafirliği yapar, durum tahlillerinde bulunabilirsiniz. Ve ne kadar çok hikâyeye ortak olursanız o kadar çoğalırsınız. Öyle ki duyduğunuz her hikâyenin devamını siz tamamlayacak kertede bir hayat erbabı olmuşsunuzdur da haberiniz yoktur.

En zengin, renkli, enteresan senaryolara kuaförlerde, toplu taşıma araçlarında ve bankada sıra beklerken rastlayabilirsiniz. Bazen dayanamaz, söze karışır, bir iki kelâm ile düşüncelerinizi paylaşırsınız.
Eğer karşınızdaki, muhabbete aç biriyse bir çırpıda hayatını, başından geçen onca talihsiz serüveni, çektiği sıkıntıları size aktarıverir. Anlatılanlar gözünüzün önünden bir film şeridi gibi geçedursun, arada bir iki teselli babından söz söyleyecek olsanız da işe yaramaz. İçinde biriktirdiği her ne varsa birine ulaştırmak ister. Zira muhatabınız “anlatmaya” açtır ve “dinlenilmek” için yanıp tutuşmaktadır.
Dinlemek eylemi pek çok hayatî maksatlar taşır özünde. Önemsemek, ciddiye almak, umursamak, ilgilenmek… Bu amaçlar çift yönlü olarak muhatabımıza ne kadar değer verdiğimizi ve duyduğumuz ilginin kalitesini gösterir.
Bugün, sıkça yaşadığımız iletişim kopukluğunun temelinde “birbirini dinlememek” yatıyor.
Anne çocuğunu, erkek karısını, öğrenci öğretmenini, arkadaşlar birbirini dinlemiyor.
Herkes dinliyormuş gibi yapıyor.
Rol icabı oynanan fiil haliyle oluyor yapmacık. Çok çabuk kokusu çıkar. Çirkef koku yayıldıkça, ruhlara dokundukça huzursuzluk dalgası insanoğlunu sarıp sarmalar.
Bundandır, kalabalıklar içinde yalnızlıktan boğulan insanların canhıraş çığlıklarını işitişimiz.
Ve göz göre göre kulağımızı, gözümüzü, gönlümüzü kapatışımız bireyselleştiğimizin en acı delilidir.
Psikolog randevuları, çuvalla paralar harcayarak anlatma ihtiyacımızı giderme servisidir.
Şimdi durup bir düşünün. En son kimi can kulağıyla dinlediniz?

Saliha FERŞADOĞLU

melikebat
Wed 2 May 2012, 08:49 pm GMT +0200
En son kimi can kulağıyla dinlediniz?
biliyormuyuz ki bu sorunu cevabını gerçekten?

sümeyra
Thu 3 May 2012, 01:39 am GMT +0200

      Dinlemeyi seven biriyim..Anlatılanlar kayda değer şeylerse daha da çok severim..Dinlemek karşımızdaki kişiye verdiğimiz değerin bir ifadesi aslında..Ama dinlemekten gittikçe uzaklaşan bir yapmacıklık aleminde yaşadığımızı da kabul etmek lazım..Belki de bu yüzden işin özüne önem veriliyor dinimizde ..

      ''Kendin için istediğini kardeşin içinde istemedikçe kamil mümin olamazsın ''diye buyurulmamış mı ?O halde ne kadar ve nasıl dinlenmek iştiyorsak,karşı tarafa da bunu sunabilmeliyiz..İnşaallah..

buzdağı
Thu 3 May 2012, 02:39 pm GMT +0200
Bazen gerçekten abartarak dinleyiciyi sıkanlar oluyor.

saniyenur
Fri 4 May 2012, 08:20 pm GMT +0200
Dinlediğin kadar dinlenirsin..

Rüveyha
Mon 28 December 2015, 08:59 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah..Çok güzel bir paylaşımdı.Anlatmaktan çok dinlemeyi daha seviyorum.İnşaAllah Allah için kardeşlerimizin derdine ortak olanlardan oluruz.Rabbim razı olsun

besiye7A
Mon 28 December 2015, 10:28 pm GMT +0200
Paylaşım için teşekkürler allah razı olsun

Kevšer
Tue 29 December 2015, 12:55 am GMT +0200
Ve Aleykümüsselăm ecmain. Bu güzel paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim.

Munise7B
Fri 8 January 2016, 03:30 pm GMT +0200
Aleykümüsselam insanı can kulağıyla dinlemeyip daha sonra onu geçiştirircesine konuşmak karşı çok büyük saygısızlık olur bu durumdada insanları suçlamayıp hatayı birazda kendimizde aramalıyız.

damla6d
Fri 8 January 2016, 03:34 pm GMT +0200
Dinlemiyceksen niye dinlemiş gibi yapasın.Dinlemiyorsan dinlemek istemiyorsan dinlemiycem de..Gerçekten insanlar bazen çok saçmalıyo acayip davranıyor..Böyle mantıksız mantıksız şeyler yapıyor.Allah insanlara akıl fikir versin inşAllah..Allah c.c. razı olsun..

Mustafa/Samed
Fri 8 January 2016, 03:43 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Karşımızdaki kişiyi dinliyormuş gibi yaparsak saygısızlık etmiş oluruz. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

Sümeyye Şahiner7B
Fri 8 January 2016, 04:01 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ;
Gerçektende güzel bir soru ? En son kimi can kulağıyla dinledik . Kime değer vererek dinledik söylediklerini. Anca dinlemiş gibi yapıyoruz . Ama karşımızdakine değer vererek dinlersek gerçekten de ondan alacağımız bir şeyler olabilir . Bir an önce dinlemiş gibi yapmayı ama dinlememeyi  bırakalım . Rabb'im razı olsun . Yüce Mevla'm bizleri  çok konuşan değilde çok dinleyen kullarından eylesin inşAllah Amin

Sevim Altunkaya 7/A
Fri 8 January 2016, 04:06 pm GMT +0200
Dinliyormuş gibi yapmak yerine gerçekten dinleyip bir amaç sonuç çıkarmak kadar güzel birşey yok hayatta.

Yağmur Gümüş 8-B
Fri 8 January 2016, 04:08 pm GMT +0200
Bismillah...
Bizler dinlemediğimiz kişiye dinliyormuş gibi yapmamalıyız. Çünkü insanları asla kandırmamalıyız. Onları dinleyelim ki dersler çıkaralım.
Paylaşım için Allah cc. razı olsun.

mevlüde06
Mon 8 February 2016, 05:21 pm GMT +0200
Ve aleykmusselam ve rahmetullah;Efendimizin bir hadisi şerifi var "la tedinü tüdanü" buyuruyor."Nasıl yaparsan,sana da öyle yaplılır"
dinlemek de aynı şekilde.karşıdakine ne verirsin ,geri aynen sana döner.
Allah razı olsun paylaşım için.önemli bir konu gerçekten

Edanur 8/D
Mon 8 February 2016, 05:27 pm GMT +0200
Aleykumusselam
Dinlemek. Anlamanin yarisidir.Konusmadan dinlemeden iletisim olmaz karsimizdakini can kulagiyla dinlemeliyiz. Allah cc.c razi olsun Insaallah

HALACAHAN
Mon 8 February 2016, 06:31 pm GMT +0200
İnsan üzüntusunu ,sevincini,duygularını, düsüncelerını anlatmak ıster . Kimimiz dinlemeyı daha çok severken , kiminizde dinlenılmeyı severız... Karsımızdakını kıbar bır sekılde dinlemek , dinlenılen kısıye de rahatlık verıyor.. İnsana değer veren karsısındakını de can kulağı ıle dınler.. Ancak konusan kısı karsısındakını de dusunup bunaltmamalı bu konuda hassas olmalı.. Allah razı olsun paylasımınız için

ceren
Mon 8 February 2016, 07:01 pm GMT +0200
Aleykumselam.Hizli ve yorucu hayat herkesi birbirinden koparip sosyallesmyi azaltip kisilerin birbirinin derdini dinlemesini ve yardimda bulunmamasini sagliyor.Rabbim bizleri musluman kardeşinin derdini dinleyen ve onun derdine derman olacak kullardan eylesin insallah...

rabiayldz
Fri 12 February 2016, 01:21 pm GMT +0200
Selamun aleyküm.
Kimi insan bunaltıcı konuşuyor kimi ise güzel konuşuyor.Bizler ise sadece güzel konuşan kişiyle konuşuyoruz.Ama bunaltıcı konuşan kişiyide Allah yaratmadı mı onunla niye konuşmayalım ki.
Allah c.c razı olsun.

Yağmur Gümüş 8-B
Fri 12 February 2016, 01:53 pm GMT +0200
Bismillah...
Dinlemek bir insana sabır, bilgi, saygı gibi çok şey kazandırır. İnsanları dinlemeye önem verelim. Rabbim bizleri önemseyen kişilerden nasip etsin.
Allah cc. razı olsun.