- Dini özgürlükler için ortak tavır almalıyız

Adsense kodları


Dini özgürlükler için ortak tavır almalıyız

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 16 February 2013, 01:22 am GMT +0200
Dini özgürlükler için ortak tavır almalıyız



Dini özgürlük konusu, Rumi Forum’da, düzenlenen bir seminerde çeşitli boyutlarıyla ele alındı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dini özgürlük konusu, ABD'nin başkenti Washington’da faaliyet gösteren Rumi Forum’da, düzenlenen bir seminerde çeşitli boyutlarıyla ele alındı. “Hoşgörülü Yarına Doğru: Dini Özgürlük Zorunluluğu” isimli seminere ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu (USCIRF) yöneticilerinden Dr. Katrina Lantos Swett konuşmacı olarak katıldı.

“SAYGILI OLMAK SEÇENEK DEĞİL ZORUNLULUK”

Dr. Katrina Lantos Swett dünyadaki mevcut düzende insanların birbirine saygılı ve hoşgörülü olmasının bir seçenek değil zorunluluk olduğunu kaydetti. Bunun her insanın bir başkasının düşüncesine katılacağı anlamına gelmediğini belirten Swett, “Bu tabii ki imkansız. Ancak herkes başka insanların dilediği gibi düşünmesine ve düşüncesini dile getirmesine saygı duymalıdır.” şeklinde konuştu.

Dünyadaki bazı ülkelerde inanç özgürlüğünün hâlâ büyük bir sorun olmaya devam ettiğinin altını çizen Swett, dini özgürlüklerin anayasada korunmasının önemine değindi. Bu bağlamda, anayasal özgürlüklerin başkalarının inançlarına saldırıda bulunulması anlamını taşımadığı ifade edildi.

Son günlerde özellikle Avrupa ülkelerinde artan İslamofobi gibi gelişmelere vurgu yapan Swett, ifade özgürlüğünü abartanlara karşı ortak tavır alınması gerektiğini söyledi. Bazı insanların başkalarının değerlerine saldırabileceğini belirten Swett, son zamanlarda artış gösteren Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerini buna örnek gösterdi.

Swett, “Bu eylemin anayasal cezası olmayabilir. Ancak böyle bir davranış karşısında sivil toplum, diğer dinlerin grupları, politik liderler hatta gazeteler bir olarak böyle bir harekete karşı ortak tavır alabilir. ‘Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu mide bulandırıcı ve berbat derecede yanlış. Evet, kanunen cezası olmayabilir ama kesinlikle onaylamıyoruz’ şeklinde tepkilerini dile getirebilirler.” ifadelerini kullandı.

Cihan

ehlidunya
Sat 16 February 2013, 02:09 am GMT +0200
Esselamu aleykum;Hayırlı bir proje olmuş. Çünkü onbir eylül saldırılarıyla islama savaş açan amerikada böyle bir programın yapılması hayırlı bir gelişme islamiyete karşı olumlu bir adım olmuş allah daha da iyi etsin dini islami mübin
inşaallah tüm amerikan kıtasına yayılır herkes kurtuluşa erer.

sumeyye
Sat 16 February 2013, 04:12 pm GMT +0200
a.s.. ; amin amin amin insaallah kardesim..Birlikten kuvvet dogar ortak tavirimizi her zaman her yerde belli edelim.