- Din eğitimi almayanlar, din eğitimini eleştiremez

Adsense kodları


Din eğitimi almayanlar, din eğitimini eleştiremez

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ezelinur
Sun 4 July 2010, 12:47 pm GMT +0200



Din eğitimi almayanlar, din eğitimini eleştiremez

Kıbrıs'ta sendikaların Kur'an karşıtlığına tepkiler büyüyor.
 
KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Suiçmez, sendikaların Kur'an kurslarına yaptığı baskıyı eleştirerek, sendikaların böyle bir hakkının bulunmadığını belirtti. Sendikaların yasaların arkasına saklanarak yasa dışı eylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Suiçmez, "Sendikaların çok çelişkili davranışları var. Eylem yaparken yasaları öne sürüyorlar. Ama bir kurs basmak, eğitimi engellemek bir suçtur. Bu sendikaların yetki alanı değildir." değerlendirmesinde bulundu.
Kurslar konusunda KKTC Milli Eğitim Bakanlığının ve Din İşleri Dairesi'nin sorumlu olduğuna dikkat çeken Suiçmez, yaz Kur'an kurslarının tamamen yasal çerçevede faaliyet gösterdiğini vurguladı. Suiçmez, "Anayasaya göre din eğitimi vermek Din İşleri Dairesi'nin yasal görevidir. Milli Eğitim Bakanlığının denetimi ve gözetiminde biz yaz kurslarında eğitim veriyoruz. Sendikaların yaptığı yasal olan bir yapıyı yasal olmayan yöntemlerle bozmaktır." dedi.

Öğretmen sendikalarının takiye yaptığını da belirten Suiçmez, "Öğretmen sendikalarının düzeltmesi gereken bir yer varsa önce boş geçen din derslerinin yerine giren müzik hocalarını eleştirmektir." ifadelerini kullandı.

Suiçmez, din eğitimini dini bilgisi olan insanların liyakat sahibi insanların denetlemesi gerektiğini de hatırlatarak, "Din eğitimi almamış insanların din hakkına konuşmaya hakkı var mıdır? Öğretmen sendikalarının din hocalarını sorgulayacak ilgi ve bilgileri yoktur. Dinden uzak, dini bilgisi olmayan insanların din derslerini eleştirmesi ve denetlemesi mantıksızlıktır." ifadelerini kullandı.

Sendikaların zorba tutumlarını devam ettirmesi durumunda hukuki sürece baş vuracakalrını belirten Suiçmez, mücadelenin hukuki zeminde devam edeceğini belirtti.