- Diken ağacı meyve vermez

Adsense kodları


Diken ağacı meyve vermez

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
SevD@_GüLü
Mon 23 January 2012, 04:09 pm GMT +0200
                    Diken ağacı meyve vermez

                   

Allah yapmakta olduğunuz amellerinizin kendisi için mi, yoksa riyâ için mi olduğunu görür. O’na hiçbir şey gizli kalmaz. Âyetin özellikle Allah’ın bizim yaptıklarımızdan haberdar olduğunu belirtmesi bizleri riyâ ve benzeri kötü hâllerden sakındırmakta ihlâslı ve samîmî olmaya teşvîk etmektedir. Akıllı kimseye gereken Allah’a ihlâs üzere kulluk etmek ve gizli şirk dediğimiz görünmez tâğutlardan uzak durmaktır. Çünkü kurtuluş ancak ihlas ile mümkündür. Sa’dî der ki:

Eğer öğüt ve nasihat dinlersen, denilmiş ki:

Diken eken kimse, hasad zamanı akça biçemez.

Diken ekiminden çiçek ve nebat elde etmek mümkün değildir. Diken ağacı meyve de vermez. Suyu ancak su dolu bardaktan içebilirsin. Allah sizi ve bizi amellerimizin boşa gitmesinden ve itikâdımızın bozulmasından emîn eylesin! Âmin!

Hâlis amel, hiçbir kimsenin övgüsünü beklemeksizin Allah için yapılan ameldir. İhlâs ile yapılan amel ruh üflenmiş cesede benzer ve sevâbı kat kat fazladır.

Hz. Ali (r.a.)’den Peygamber Efendimiz (s.a.)’in şöyle buyurduğu rivâyet olunmuştur: “Sadaka sahibinin elinden çıkınca, sâilin eline varmadan önce beş şey söyler: Az idim beni çoğalttın, küçüktüm beni büyüttün, düşmandım beni kendine dost ettin, fani idim baki yaptın. Daha önce sen beni korur iken şimdi ben seni koruyucun oldum.” (İbn Kesîr, Tefsir, III, 224)

Mekhûl Şâmî’den şöyle dediği nakledilmiştir: “Mü’min bir sadaka verince Allah ondan razı olur. Cehennem: Ya Rabbi! Bana müsâade et, sana şükür secdesi yapayım. Çünkü ümmet-i Muhammed ’den bir kişi daha azâbımdan âzâd oldu. Ben Muhammed  (a.s.) ümmetinden olan birine azâb etmekten hayâ ederim. Bana sâdece sana itâat etmek düşer”, diye nidâ eder.

(Ruhu’l-Beyan c. 3. s. 541-542)

sümeyra
Thu 9 February 2012, 08:26 pm GMT +0200


    Hz. Ali (r.a.)’den Peygamber Efendimiz (s.a.)’in şöyle buyurduğu rivâyet olunmuştur: “Sadaka sahibinin elinden çıkınca, sâilin eline varmadan önce beş şey söyler: Az idim beni çoğalttın, küçüktüm beni büyüttün, düşmandım beni kendine dost ettin, fani idim baki yaptın. Daha önce sen beni korur iken şimdi ben seni koruyucun oldum.” (İbn Kesîr, Tefsir, III, 224)

     Va'd olunanlar az birşey mi acaba?Azıcık dünya menfaati karşısında,ahiretimizi satanlardan olmayalım ..Rabbim hissemizi ziyade kılsın inşaallah, sadaka verme konusunda..

sumeyye
Sat 18 October 2014, 05:36 pm GMT +0200
s.a.. , amin amin amin insaallah Sümeyra abla..Amellerimizi ihlas ile yapanlardan olalim bizlerde ve sadakalarimizi çogalanlardan yalnizca Yüce Allah'in rizasini gözetenlerden oluruz insaallah..Rabbim c.c razi olsun kardesim.